Μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση του Τίμο Χίλντεμπραντ καταβάλει η διοίκηση της ΑΕΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον διεθνή Γερμανό τερματοφύλακα, με στόχο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των συζητήσεων έχει παίξει η πρόθεση του 32χρονου τερματοφύλακα να ρίξει αρκετά τις οικονομικές του απαιτήσεις, σε σημείο που η Ένωση να μπορεί να τις καλύψει.

Σημαντικό ρόλο, δε, στην επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ ΑΕΚ και Χίλντεμπραντ θα παίξει η προκαταβολή. Εφόσον η Ένωση μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα για ένα μεγάλο ποσό προτακαβολής, τότε οι πιθανότητες να γίνει το… κόλπο είναι αρκετές.

Ποιος είναι ο Χίλντεμπραντ

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη Γερμανία. Πολλοί τον χαρακτήρισαν ως τον διάδοχο του Όλιβερ Καν. Το 1999 «ανεβαίνει» στην πρώτη ομάδα της Στουτγκάρδης. Σε αυτή θα μείνει μέχρι το 2007, αγωνιζόμενος σε 221 παιχνίδια. Εκείνη τη σεζόν παίρνει μεταγραφή στη Βαλένθια.

Στη συνέντευξη Τύπου δηλώνει πρόθυμος να δώσει τα πάντα για την νέα του ομάδα. Πραγματικά. Με την ισπανική ομάδα πραγματοποιεί αρκετά καλές εμφανίσεις και όλοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα αποτελέσει άξιο διάδοχο του Σαντιάγκο Κανιθάρες. Θα κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας με τις «νυχτερίδες».

Η αποχώρηση του Κούμαν από την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια θα φέρει τον Ουνάι Έμερι σε αυτή. Ο νέος προπονητής, όμως, εμπιστεύεται περισσότερο τον Μπρίτο. Ο Χίλντεμπραντ μένει στον πάγκο και το καλοκαίρι θα φύγει για να επιστρέψει στη Γερμανία.

Στη Χόφενχαϊμ θα μείνει μέχρι το 2010, έχοντας αγωνιστεί μέχρι τότε σε 38 παιχνίδια. Στη συνέχεια φορά τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά μόνο σε τρια παιχνίδια και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Στην Εθνική ομάδα, το ντεμπούτο του το κάνει το 2004. Θα συνεχίσει να καλείται στην Εθνική Γερμανίας μέχρι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Στην τελική φάση ο Γιόακιμ Λεβ εκπλήσσει τους πάντες… Τον αφήνει εκτός αποστολής αν και δήλωνε συνεχώς ότι τον υπολογίζει.

Πηγή: sport-fm.gr