Από τον Ιανουάριο του 2003 δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα. Μέσα σε οκτώ χρόνια έχει κάνει 418 νίκες και έχει κατακτήσει 107 τίτλους. Όσοι δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με το τένις πιθανόν να μην έχετε ακούσει καν το όνομά της. Κι όμως πρόκειται για μία από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου.

Η 29χρονη Ολλανδή, Esther Vergeer, είναι παράλυτη από τη μέση και κάτω. Όταν ήταν 8 ετών υποβλήθηκε σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση στο νωτιαίο μυελό. Η επέμβαση της έσωσε τη ζωή, αλλά την άφησε παράλυτη.
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας χαρίζει σε κάθε πολίτη της που μένει ανάπηρος ένα ειδικό, αθλητικό, αναπηρικό καροτσάκι ως μέρος της αποκατάστασής τους. Αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό για ποιο λόγο η Esther θεωρείται η κυρίαρχος των γηπέδων.

«Ποτέ δεν ένιωσα άνετα να με αποκαλέσω ως την καλύτερη, ή κυρίαρχη αθλήτρια. Ωστόσο, δεν ανησυχώ για τα ρεκόρ μου γιατί τα πετυχαίνω σχετικά εύκολα και όπως φαίνεται είναι δύσκολο να με φτάσει κάποιος, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον» είπε στο NewsFeed.

Η Vergeer στην αρχή έπαιζε μπάσκετ και είχε μπει και στην εθνική ομάδα της χώρας της. Στην εφηβεία της όμως αποφάσισε ότι το τένις της ταίριαζε καλύτερα και… τελικά είχε δίκιο.

Σήμερα θα αγωνιστεί με το ζευγάρι της, τη Δανέζα Sharon Walraven, για να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Wimbledon.