Μετά την απόκτηση του Φράνκο Κοστάνσο, στον Ολυμπιακό κινούνται για να «κλείσουν» άλλους δύο παίκτες μέσα την τρέχουσα, με την προσοχή να έχει στραφεί αποκλειστικά στις θέσεις του κεντρικού μέσου και του αριστερού μπακ. Ταξίδι στη Γαλλία για τον Κάρλος Σάντσες ετοιμάζεται να κάνει ο Εδουάρδο Μαθία, τη στιγμή που εξετάζονται πολλές περιπτώσεις για την αριστερή πλευρά της άμυνας.

Την οριστική απάντηση της Βαλενσιέν, αναφορικά με τις οικονομικές της απαιτήσεις για τον Κάρλος Σάντσες περιμένουν στον Ολυμπιακό για να κινηθούν ανάλογα. Αν οι διοικούντες τον γαλλικό σύλλογο ζητήσουν ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, τότε είναι πολύ πιθανό να εγκαταλειφθεί η περίπτωση του Κολομβιανού μέσου. Αντιθέτως, αν τα χρήματα που ζητηθούν για τον 25χρονο χαφ είναι κοντά σε αυτά που προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι», τότε είναι πολύ πιθανό να μεταβεί άμεσα στη Γαλλία ο Εντουάρντο Μαθία για να κάνει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις και να «κλείσει» τον παίκτη.

Πολλές οι επιλογές για μπακ

Πιο κοντά στους Πουντίλ και Μαρκάνο φαίνεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός για τη θέση του αριστερού μπακ, με τον δεύτερο να υπολογίζεται ακόμα και για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξέτασε και τις δύο περιπτώσεις ενδελεχώς, ωστόσο, δεν έχει δοθεί ακόμα καμία απάντηση στις πλευρές των δύο ποδοσφαιριστών από τους Πειραιώτες. Ο Ισπανός προπονητής δεν έχει «κολλήσει» μόνο σε αυτές τις λύσεις, εξετάζοντας κι πολλές προτάσεις που έχει δεχθεί η ομάδα, αλλά και ονόματα από τη λίστα τη δική του, του Εντουάρντο Μαθία και του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Από αυτές ξεχωρίζουν οι Γκαρθία από την Εσπανόλ, Ινλούγκα από τη Γουέστ Χαμ και Μαβιγκά από τη Λίβερπουλ. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται πάντα και ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ελληνικά… προϊόντα

Εκτός από τις περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών, στον Ολυμπιακό μελετούν και αυτές των Ελλήνων, αφού δεν θέλουν να μείνουν πίσω στο κομμάτι της ελληνοποίησης που είχε προαναγγείλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Κώστας Φορτούνης του Αστέρα Τρίπολης ήταν πολύ ψηλά στην ελληνική λίστα, όμως, φαίνεται να καταλήγει στην Αταλάντα. Από εκεί και πέρα, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τους Τάτο από τον Ατρόμητο και Ανάκογλου από τον Πανσερραϊκό, ενώ δεν πρέπει λησμονείται και το θέμα με τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ειδικά αν δεν υπάρξει λύση από το εξωτερικό για τα χαφ.

Και Δασκαλάκης στο «κόλπο»

Στον «πάγο» έχει μπει τις τελευταίες ημέρες το θέμα του δεύτερου τερματοφύλακα της ομάδας για τη νέα σεζόν. Μετά την απόκτηση του Φράνκο Κοστάνσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν βιάζονται να «κλείσουν» τη θέση, ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έχουν πάρει προβάδισμα. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι το φαβορί και ο Γιακούποβιτς ο δεύτερος κατά σειρά, αλλά εσχάτως επανήλθε στο προσκήνιο και το όνομα του Μιχάλη Σηφάκη, αν και θεωρείται δύσκολο να δεχθεί ο Έλληνας πορτιέρο να μείνει δεύτερος πίσω από τον Κοστάνσο.

Ψάχνοντας για Έλληνα τερματοφύλακα, στου Ρέντη έχουν εξετάσει και την περίπτωση του Δασκαλάκη του Εργοτέλη, ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά με τους Κρητικούς.

Πηγή: sport-fm.gr