Ριζικές τομές χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο για να εκμηδενίσει τα φαινόμενα βίας που υπάρχουν και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Οι εικόνες που είδαμε στη διάρκεια της εφετινής περιόδου αποτελούν μία μαύρη κηλίδα για το ποδόσφαιρο της χώρας. Σαφέστατα πρόκειται για μία πολύ λυπηρή κατάσταση», τόνισε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

«Είδαμε να απειλούνται παίκτες και άλλα περιστατικά βίας, δυστυχώς, έκαναν την εμφάνισή τους αρκετά συχνά. Από την πλευρά των παικτών, το πιο σημαντικό είναι η ασφάλειά τους και είναι απλά απαράδεκτο να φτάνεις στο σημείο να φοβάσαι για τη ζωή σου όταν βρίσκεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα», πρόσθεσε.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και σε όσα ακολούθησαν.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην πράξη από όλα όσα έχουμε ακούσει. Η βία δεν μπορεί να εξαφανιστεί με αποσπασματικές αποφάσεις ή μεμονωμένα μέτρα. Πάνω από όλα οι δράστες πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, καθώς η ατιμωρησία δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα», αναφέρει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με αφορμή τα όσα έχουν προαναγγείλει οι αρμόδιοι φορείς.

Ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών καταλήγει για τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν: «Σωστή αστυνόμευση, τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα, σωστή εκπαίδευση και πιστοποίηση των ανθρώπων ιδιωτικής ασφάλειας»…

Πηγή: sportfm.gr