Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα που αφορά σε 270 «ύποπτα» προς στήσιμο παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται περισσότερα από 250 άτομα, όπως ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες, που μένει να στηριχτούν σε αδιάσειστα στοιχεία, πως περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί για δωροδοκίες διαιτητών, παικτών και άλλων προσώπων προς όφελος του στοιχήματος, που αποκόμισε οφέλη που άγγιξαν τα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των χρημάτων που «παίχτηκαν» στα συγκεκριμένα παιχνίδια ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα αφορά σε 53 ματς στη Γερμανία, 19 στο Βέλγιο, 35 στην Ελβετία, 15 στην Κροατία, 7 στη Σλοβενία, 74 στην Τουρκία, 14 στην Ουγγαρία, 8 στη Βοσνία, 12 στην Αυστρία και 33 σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι γερμανικές αρχές, που συνεργάζονται με την αρμόδια επιτροπή της UEFA, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ονόματα ομάδων ή των εμπλεκομένων προσώπων καθώς συγκεντρώνουν τα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να ετοιμάσουν ένα ευρύ κατηγορητήριο.

Πηγή: www.soccerplus.gr