Στην τελική ευθεία για το τέλος των ομίλων οδεύει το Μουντιάλ και η Αργεντινή στον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα είναι πιθανό να στερηθεί τις υπηρεσίες του μεγάλου της αστεριού,  του Λιονέλ Μέσι. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θέλει να ξεκουράσει τον άσο της Μπαρτσελόνα και να τον έχει πιο «φρέσκο» στη φάση τον νοκ άουτ.

Στα πλάνα του υπάρχουν φυσικά και οι αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών ή τιμωρίας. Ο Βάλτερ Σάμουελ για παράδειγμα δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με την Ελλάδα αφού ακολουθεί θεραπευτική αγωγή, ενώ θα απουσιάσει ο Γιόνας Γκουτιέρες λόγω καρτών.

Στις σκέψεις του Ντιέγκο είναι να μείνει εκτός και ο Χαβιέ Μασεράνο ο οποίος είναι στο όριο και με μια κίτρινη θα χάσει το ματς στους «16». Τέτοιες κινήσεις βέβαια δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία καθώς αυτοί που θα παίξουν θα θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν θέση βασικού.

Και όταν μιλάμε για επίπεδο Αργεντινής, δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα παίξουν τα… «δεύτερα».Οπότε, με ή χωρίς τον Μέσι η προσπάθεια των παικτών του Ότο Ρεχάγκελ θα πρέπει να είναι πού μεγάλη!