Το λόγο που επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, για τους αγώνες κόντρα σε Μάλτα και Πολωνία, εξήγησε ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει να επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από τα επεισόδια στα γήπεδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος φοβάται να πάρει σκύλο». Η αποστολή της Εθνικής.

«Αυτή είναι η αποστολή για τα παιχνίδι με τη Μάλτα και την Πολωνία. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών με τους Σηφάκη, Σπυρόπουλο και Μάκο, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να είναι στη διάθεσή μας».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι κάλεσε 19 παίκτες για πρώτη φορά, απάντησε: «Στο τελευταίο φιλικό με τον Καναδά είχα πει στους παίκτες μου ότι στην επόμενη αποστολή θα πάρω 19 παίκτες, αυτό αφορά κυρίως τη Μάλτα γιατί υπάρχει μια πιθανότητα στο φιλικό με την Πολωνία να προσθέσουμε κάποιους άλλους παίκτες. Επειδή ξέρουμε ότι στην αποστολή πρέπει να έχουμε μέχρι 18, ο ένας από τους 19 που έχουν κληθεί πρέπει να μείνει εκτός. Για μένα δεν έχει καμία λογική να πάρω παραπάνω ποδοσφαιριστές, δηλαδή να ταξιδέψουν στην Μάλτα και μετά να τους πω ότι είστε εκτός αποστολής. Αυτό δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα γιατί και για μένα και για τους παίκτες δεν είναι καθόλου ευχάριστο να κόβονται κάποιοι. Γι’ αυτό επέλεξα να κάνω ένα πιο ευέλικτο σχήμα».

Κληθείς να σχολιάσει αν οι παίκτες του έχουν επηρεαστεί από τα τελευταία φαινόμενα βίας, συμπλήρωσε: «Όποιος έχει φόβο να πάρει ένα σκύλο. Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι τίποτα. Είναι ένα θέμα που δεν με αγγίζει. Ασχολούμαστε περισσότερο με τα γύρω-γύρω και όχι με το ποδόσφαιρο. Εγώ συγκεντρώνομαι στην πλευρά του ποδοσφαίρου και είμαι σίγουρος για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό των ποδοσφαιριστών. Διαθέτουν πάθος και υπευθυνότητα διότι εκπροσωπούν τη χώρα τους. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα μεταξύ τους, κάτι που δεν πιστεύω, είναι γενικότερα ως ατμόσφαιρα λόγω αυτών των γεγονότων. Είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα επηρεάσει την Εθνική ομάδα γιατί η πατρίδα μας είναι πάνω από όλα».

Για το εάν υπήρχαν και άλλοι παίκτες που ήθελε να καλέσει τώρα, ανέφερε: «Οι Μάκος, Σπυρόπουλος και Σηφάκης είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν πολλές πιθανότητες να είναι μαζί μας, ωστόσο λόγω τραυματισμού είναι εκτός και κάποιοι άλλοι βρίσκονται εντός λόγω δικής μου επιλογής. Επιλέξαμε ένα ρόστερ 19 παικτών, που είναι πιο συμπαγές, ώστε να πάμε πιο ενωμένοι. Και οι 19 πιστεύω ότι μπορούν αν αγωνιστούν, αφού υπάρχει μεγάλο κίνητρο από όλους και για αυτό το λόγο έγινε η κλήση του Λαγού, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με άνεση σε 2-3 θέσεις, είτε ως αριστερό μπακ, είτε πιο ψηλά στο κέντρο, εάν υπάρξει κάποια ανάγκη. Από την άλλη πλευρά δεν είχαμε και τον Σπυρόπουλο κι έτσι πήραμε το Λαγό».

Προσθέτοντας για την απουσία των αμυντικών χαφ, όπως οι Τζιόλης και Μάκος, υπογράμμισε: «Σίγουρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή, οπότε θα λυθεί αυτό το ζήτημα εκ των έσω. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα, ότι δεν έχουμε τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή τη θέση. Από τη δική μας πλευρά πρέπει να προσαρμόσουμε κάπως τον τρόπο παιχνιδιού ώστε να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε στη διάθεσή μας, με μοναδικό στόχο να νικήσουμε σε αυτό το πολύ σημαντικό ματς.

Δεν πρέπει να έχουμε άλλη σκέψη μόνο τη νίκη, γιατί είναι ένα ματς αρκετά δύσκολο. Πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι ένα εύκολο ματς για εμάς, απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Περιμένω οι ποδοσφαιριστές μου να μην πάρουν αυτά τα λόγια τοις μετρητοίς. Ναι μεν είμαστε ξεκάθαρο φαβορί, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 200%. Είμαστε καλύτεροι ατομικά ως ποδοσφαιριστές, αλλά και σαν σύνολο. Η Μάλτα είναι αρκετά επικίνδυνη και στο τελευταίο φιλικό με την Ελβετία, πήρε ισοπαλία. Είναι μια ομάδα που δουλεύει πολύ, τρέχει πολύ στο γήπεδο και είναι γρήγορη στις αντεπιθέσεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε αρκεί να μην είμαστε χαλαροί, αλλά σοβαροί σε όλο το 90λεπτο».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά δεν είναι έτοιμες με αποτέλεσμα η Εθνική να μην έχει το δικό της προπονητικό κέντρο: «Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Καλό θα ήταν να μην υπήρχε αυτό το ζήτημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καλό η Εθνική ομάδα της χώρας να πρέπει να πηγαίνει για προπόνηση στο ένα και στο άλλο μέρος, αφού αυτό δεν βοηθάει όσο αφορά τη συγκέντρωση που θα έχουμε.

Περιμένω και εύχομαι αυτό το ζήτημα να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εδώ και πολλούς μήνες το προσπαθούμε και θα πρέπει να λυθεί. Αρκετό καιρό τώρα έχω πει για αυτό το θέμα, ωστόσο δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Περιμένω πλέον τον Ιούνιο, στο επόμενο ματς, να έχει η Εθνική το δικό της χώρο, για να μπορεί να προπονηθεί. Αν θέλουμε να γίνουμε μεγάλοι στο χώρο του ποδόσφαιρου, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλους τους τομείς, για αυτό είπα και πιο πριν ότι ασχολούμαστε πάρα πολύ όλα α γύρω-γύρω και ξεχνάμε τα σημαντικά ζητήματα».

Πηγή: sportfm.gr