Η μνημειώδης εμφάνιση της γαλανόλευκης δεν άφησε ασυγκίνητους τους απανταχού αθλητικογράφους.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Daily Sun» μιλά για ιστορική νίκη: «Η Ελλάδα πέτυχε μια ιστορική νίκη που θα θυμούνται για πάντα όλοι οι Έλληνες. Ο Τοροσίδης ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ και ο παίκτης που σημείωσε το νικητήριο γκολ. Ο Ενιγιάμα έσωσε τη Νιγηρία από περισσότερα γκολ».

Η «The Citizen» είχε κύριο τίτλο: «Έγραψε ιστορία», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, «Πλέον τα παίζει όλα για όλα στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου ενάντια στην Αργεντινή».
Ανάλογης φιλοσοφίας ήταν και το δημοσίευμα της νοτιοαφρικανικής «Sowetan», που πρόβαλλε την απογοητευτική εμφάνιση της Νιγηρίας, απέναντι σε μια εμφανώς καλύτερη Ελλάδα: «Εφιάλτης για τη Νιγηρία στο Μπλουμφοντέιν. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς. Δικαιολογημένη η κάρτα που δέχτηκε ο Καϊτά. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη με τους Τζιολη και Τοροσίδη να είναι οι κορυφαία για το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

Χαρακτηριστικό είναι πως τη νίκη της χώρας μας σχολίασε ακόμη και η σκανδαλοθηρική «Star», που έκανε λόγο για ιστορική νίκη: «Σημαντική και ιστορική νίκη για την Ελλάδα κόντρα στη Νιγηρία με 2-1. Οι Έλληνες έχαναν αλλά τελικά γύρισαν το ματς και τα δίνουν όλα για την πρόκριση κόντρα στην Αργεντινή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Άντε και την κούπα αδέρφια!