Η εθνική ομάδα της Εθνική Σενεγάλης δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη μάχη γύρω από το πολυσυζητημένο Copa Africa. Παρότι οι Σενεγαλέζοι κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στην εθνική ομάδα του Μαρόκο, δύο μήνες αργότερα η Ομοσπονδία αποφάσισε να τους το αφαιρέσει, εξαιτίας της προσωρινής αποχώρησης των ποδοσφαιριστών από τον αγωνιστικό χώρο μετά το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ των Μαροκινών.

Από την πρώτη στιγμή, η πλευρά της Σενεγάλης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την απόφαση της αφρικανικής ομοσπονδίας χωρίς αντίδραση. Έτσι, προχώρησε σε επίσημη προσφυγή στο CAS, με στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα και να δικαιωθεί.

«Το CAS επιβεβαιώνει ότι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σενεγάλης άσκησε έφεση κατά της απόφασης που ανακήρυξε το Μαρόκο νικητή του AFCON 2025, ζητώντας να αναγνωριστεί εκ νέου η Σενεγάλη ως αρχική νικήτρια.

Η έφεση κατατέθηκε στο CAS στις 25 Μαρτίου 2026 με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της CAF και την ανακήρυξη της FSF νικήτριας του AFCON» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους του CAS στο «ESPN», υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες η Σενεγάλη να δικαιωθεί. Όπως ανέφερε, υπάρχει σχετικό δεδικασμένο από αγώνα στο CAF Champions League, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση του διαιτητή θεωρείται τελική και δεν μπορεί να ανατραπεί εκ των υστέρων. Το στοιχείο αυτό ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης.