Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρες, μίλησε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου για ένα καινοτόμο έργο που έχει στα σκαριά, σε συνεργασία με την Apple, με στόχο να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση των φιλάθλων που επιθυμούν να βρεθούν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Όπως εξήγησε, η ιδέα του προέκυψε από την αδυναμία να δοθούν περισσότερες συνδρομές σε μέλη.

«Το θέμα των συνδρομών δεν έχει εύκολη λύση, γιατί έχουμε 34.000 μέλη που δεν είναι συνδρομητές. Υπάρχουν παιδιά μελών που δεν θα μπορέσουν να έχουν συνδρομή και αυτό με οδηγεί να σκεφτώ τη δημιουργία ενός άπειρου σταδίου. Το σκέφτομαι, για παράδειγμα, να το κάνω με την Apple. Είναι πολύ εύκολο, κάποιοι θα το βλέπουν στο σπίτι με γυαλιά που προσφέρουν καλύτερη εικόνα απ’ ό,τι στο στάδιο, και έτσι θα έχουν στο σπίτι τη δική τους θέση, τη δική τους συνδρομή. Σε αυτό εργαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέρες.

Όπως αναφέρει το OK Diario, η Apple πρόκειται να εγκαταστήσει 100 κάμερες στον αυριανό αγώνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, ώστε να αρχίσει να διαμορφώνεται το φιλόδοξο αυτό έργο. Η Ρεάλ Μαδρίτης επιδιώκει να δημιουργήσει έναν νέο τύπο «συνδρομητή εκτός σταδίου», δίνοντάς του τη δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία του Μπερναμπέου μέσα από την εικονική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τη Marca για να μπορέσει ο φίλαθλος να απολαύσει αυτή τη νέα εμπειρία, θα χρειάζεται τα νέα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας της Apple, τα Apple Vision, τα οποία κοστίζουν περίπου 4.000 ευρώ στην αγορά. Για μια ακόμη πιο ρεαλιστική εμπειρία, προτείνεται η χρήση AirPods με τεχνολογία αεροδιαστημικού τύπου, ικανά να ρυθμίζουν τον ήχο και την έντασή του ανάλογα με τις κινήσεις του κεφαλιού, με κόστος περίπου 279 ευρώ.