Το τρίτο τους ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού, κρατώντας για ακόμη μία φορά ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην κωπηλασία.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα προηγούμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τώρα πήραν το τρίτο σερί, έπειτα από μια μεγάλη μάχη που έδωσαν διεκδικώντας το χρυσό.

Οι Φίτσιου και Κοντού τερμάτισαν σε 6:49.11, μένοντας τελικά πίσω από τις δύο αθλήτριες της Ολλανδίας που πήραν το χρυσό μετάλλιο με στόχο 6:48.83 ενώ το χάλκινο πήγε στο δίδυμο της Ρουμανίας με χρόνο 6:51.96.

Επιτυχία, επομένως, για τα ελληνικά χρώματα, με το δίδυμο των Φίτσιου και Κόντου να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου.