Έχει αγωνιστεί σε θέση δεξιού μπακ, στόπερ και εσχάτως σε αυτή του αμυντικού χαφ. Ο ίδιος ο Φρανσουά Μοντεστό στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ολυμπιακός-Ξάνθη, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί σε όποια θέση του ζητήσει ο προπονητής του, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα της θύρας 7.

«Δεν έχω πρόβλημα με τη θέση που παίζω. Και στη Μονακό έπαιζα σε αρκετές θέσεις. Όπου και να με βάλει ο προπονητής, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της θύρας 7», τόνισε αρχικά ο Κορσικανός και πρόσθεσε:

«Είχαμε πρόβλημα με την κλειστή άμυνα της Ξάνθης, ενώ ήταν κλειστό και το παιχνίδι συνολικά. Το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο κάναμε 4-5 φάσεις, δείχνει ότι ήμασταν καλοί. Δυστυχώς δεν πετύχαμε δεύτερο γκολ που θα μας έδιωχνε το άγχος. Είχαμε την κατοχή της μπάλας και αυτό είναι το σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Τέλος, σε ότι αφορά τα παιχνίδια που ακολουθούν με Άρη και Παναθηναϊκό, είπε: «Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Στην έδρα του Άρη θα πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα και δεν αποτελεί δικαιολογία το κλίμα της Θεσσαλονίκης. Εγώ προέρχομαι από την Μπαστιά, ένα μέρος όπου ο κόσμος είναι εκδηλωτικός και ζεστός. Τέτοιο κλίμα είναι κίνητρο για τους παίκτες για να παίζουν καλύτερα. Με τον Παναθηναϊκό είναι ένα ντέρμπι. Δεν κρίνονται τα πάντα σε αυτό, εφόσον όμως το κερδίσουμε, θα έχουμε κάνει το πιο καθοριστικό βήμα για τον τίτλο, αφού θα απομένουν λιγότερες αγωνιστικές και θα έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Πηγή: sport-fm.gr