Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρτούρ στο… 103′ η Φιορεντίνα, η οποία ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 μέχρι το 89′, νίκησε τελικά με 3-2 εκτός έδρας την Κάλιαρι για την 38η αγωνιστική της Serie A και ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα για τον τελικό του Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Οι Βιόλα ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι με την καρφωτή κεφαλιά του Μπελότι που απέκρουσε ο Σκουφέτο στο 20′, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με την άστοχη κεφαλιά του Ντεϊόλα στο 29′, πριν αναλάβει δράση ο Τερατσάνο. Ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα έκανε τρεις αποκρούσεις μέσα σε λίγα λεπτά για να κρατήσει το 0-0, με τους Ροσομπλού να πιέζουν για το γκολ.

Αυτό, όμως, το πέτυχε η ομάδα της Φλωρεντίας στο 39′, με τον Μποναβεντούρα να πατάει περιοχή, να φέρνει τη μπάλα στο αριστερό και να τη στέλνει στα δίχτυα με πολύ ωραίο πλασέ κάνοντας το 0-1.

Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και όταν επέστρεψαν από αυτά η Κάλιαρι προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, στην οποία έφτασε στο 65′, όταν το γκολ του Ντεϊόλα κεφαλιά μέτρησε μέσω VAR για να γίνει το 1-1.

Η ομάδα της Σαρδηνίας, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 85′, για το 2-1, με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μουτάντουα εκτός περιοχής. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Φιορεντίνα θα ερχόταν στην Αθήνα έπειτα από ήττα, έκανε την ανατροπή στο φινάλε…

Στο 89′ ο Γκονσάλες με προβολή, μετά την εκτέλεση φάουλ, ισοφάρισε σε 2-2 και στο… 101′ ο διαιτητής, μετά και την εξέταση του VAR, έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα στον Μπελτράν, με τον Αρτούρ να εκτελεί στο 103′ και να διαμορφώνει το τελικό 2-3.