Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να απολογηθεί για επεισόδια «ευρείας κλίμακας» στο Βόλο στο ματς με τον τοπικό Ολυμπιακό. Ως γνωστόν, ο «δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει ποινή κεκλεισμένων των θυρών έως και δύο αγωνιστικές. Σε απολογία κλήθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την εισβολή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπουθ της NOVA στο ΟΑΚΑ.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, θυμίζουμε πως ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε την Τρίτη πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ για επεισόδια «ευρείας κλίμακας». Οι Θεσσαλονικείς που δεν θεωρούνται υπότροποι, απειλούνται με βαρύτατο πρόστιμο και ποινή της έδρας τους για μία έως δύο αγωνιστικές. Αν επιβληθεί μία, θα εκτιθεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, θα παίξει χωρίς κόσμο και στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την άλλη, θα απολογηθεί την Πέμπτη διότι «στο 65ο λεπτό του αγώνα με την Καβάλα, μετά την εκτέλεση πέναλτι του Παναθηναϊκού, ο τέως πρόεδρος αυτού εισήλθε στο μπουθ, από όπου γινόταν η αναμετάδοση του αγώνα, από τον speaker της ΝΟVA με αποτέλεσμα τη διακοπή του ήχου αναμετάδοσης του αγώνα». Στους «πράσινους» αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο.

Πέραν του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, κλήθηκαν σε απολογία άλλες εννέα ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι κλήσεις για τα ματς της 18ης αγωνιστικής:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 20/01/2011 και ώρα 12:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 18η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Κέρκυρα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Λάρισα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα-ΠΑΕ Ηρακλής.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Καβάλα, Χρ. Ψωμιάδη (διαπιστευμένο): Για τη συμπεριφορά του διαπιστευμένου κ. Χρ.Ψωμιάδη στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Καβάλα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Πανσερραϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Διότι «Στο 65΄λεπτό του αγώνα, μετά την εκτέλεση πέναλτι του Παναθηναϊκού, ο τέως Πρόεδρος αυτού εισήλθε στο μπουθ, από όπου γινόταν η αναμετάδοση του αγώνα, από τον speaker της ΝΟVA με αποτέλεσμα τη διακοπή του ήχου αναμετάδοσης του αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Καβάλα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Θ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ι) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Κ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου- ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Πηγή: sport-fm