Διχασμός υπάρχει στο ελβετικό ποδόσφαιρο αφού την ώρα που η πολιτεία καταστρώνει, σε συνεργασία με την αστυνομία, το πλάνο τους για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, η Λίγκα παίρνει το μέρος των οπαδών και τονίζει ότι δεν υπάρχει βία, άρα δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα και τιμωρίες.

Κάποτε τα ελβετικά γήπεδα ήταν απολύτως ήρεμα, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν αλλάξει και εκεί, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολύ συχνά καπνογόνα και γενικά ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε άλλες χώρες. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι αυτό αλλά τα επεισόδια που γίνονται, με αποτέλεσμα κυβέρνηση και αστυνομία να καταστρώσουν σχέδιο για την εξάλειψή της.

Ένα σχέδιο που προβλέπει διάφορες ποινές για τις ομάδες, οι οποίες θα γίνονται όλο και πιο βαριές ανάλογα με τη σοβαρότητα των επεισοδίων και φτάνουν μέχρι και τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Με όλα αυτά, βέβαια, δεν συμφωνούν οι οπαδοί των ομάδων, η είδηση όμως δεν είναι αυτή αλλά ότι τάσσεται στο πλευρό τους η Λίγκα.

«Ποτέ δεν υπήρξαν λιγότερα περιστατικά σοβαρής οπαδικής βίας από ό,τι την προηγούμενη σεζόν», είπε χαρακτηριστικά ο CEO της ελβετικής Λίγκας, Κλαούντιους Σέφερ, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν βλέπουν με καλό μάτι το πλάνο της πολιτείας.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο CEO τη Γιουνγκ Μπόις, λέγοντας πως «δεν είναι ρεαλιστικό το να εξαλείψουμε εντελώς της βία και πως δεν είναι δίκαιο να τιμωρούνται όλοι οι οπαδοί για τα εγκλήματα μερικών», με το βασικό επιχείρημα των ανθρώπων της Λίγκας να είναι το εξής: Τα επεισόδια γίνονται βασικά εκτός γηπέδων, άρα τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν οι Αρχές δεν θα κάνουν καμία διαφορά.