Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε δηλώσεις μετά τη βαριά ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Σακραμέντο Κινγκς με 129-94 παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έβαλε 30 πόντους και αναφέρθηκε στην ταινία Matrix, λέγοντας πως δεν παρασύρεται και ότι αυτό που έχει σημασία είναι η πραγματική ζωή, τονίζοντας πως εκεί κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν παίζει στο ΝΒΑ.

Η βραδιά στο Σακραμέντο δεν ήταν καλή για τους Μπακς και ο ηγέτης τους μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα, δείχνοντας διάθεση να το… φιλοσοφήσει το θέμα.

«Έχετε δει το Matrix;», είπε αρχικά προς τους δημοσιογράφους ο Αντετοκούνμπο και συνέχισε: «εν θα κοιτάξω ποτέ πίσω σαν να κλαίω για ένα τρόπαιο. Δεν πρόκειται να μπω ξανά σε αυτή τη… φούσκα. Αυτό είναι το Matrix». Και από εκεί και πέρα εξήγησε τι εννοεί…

«Έχετε δει αυτή την ταινία, με τον Νίο; Είναι πραγματικότητα, είναι σε ένα σκάφος και τότε φορούν αυτό και απελευθερώνονται από τον έλεγχο των μηχανών. Θυμάστε τη σκηνή, σωστά; ότε ξεφεύγει και είναι απίθανο. Σε κάτι τέτοιο βρισκόμαστε, το ξέρετε; Έρχομαι εδώ, φοράω τη φανέλα μου και ξαφνικά είμαι μία απίθανη φιγούρα, ένας μύθος, ένας Greek Freak. Αλλά όταν τη βγάζω, πάω πίσω στο σπίτι, αλλάζω πάνες, ξέρετε τι λέω;

Αρνούμαι, αρνούμαι να πέσω στη… φούσκα που δημιουργούν όσοι μου λένε ότι «έχεις πάρει τις περισσότερες ψήφους στο All Star Game» ή «σουτάρεις 60% στα εντός παιδιάς» ή «σουτάρεις με 40% στα τρίποντα μετά το All Star Game». Κύριοι, όταν πρέπει να αφήσεις τα παιδιά σου στο σχολείο και μιλάς με άλλους γονείς ή τους δασκάλους, κανείς δεν σκέφτεσαι ή σου μιλάει για να σουτάρεις με 62% στα εντός παιδιάς. Κανείς δεν δίνει ούτε μία γ… δεκάρα. Κανείς, μα κανείς, δεν νοιάζεται».