Έπρεπε να προηγηθεί η Ατλέτικο για να «ξυπνήσει» η Ρεάλ. Οι «μερένχες» επικράτησαν με 3-1 των «ροχιμπλάνκος» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Copa Del Rey και πήραν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αντίθετα, οι παίκτες του Κίκε Φλόρες θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτούς, ώστε να «ανατρέψουν» την κατάσταση στο «Βιθέντε Καλντερόν» την επόμενη εβδομάδα, έχοντας και κόντρα την παράδοση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οι κάτοχοι του Europa League κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και πεοηγήθηκαν με τον Φορλάν στο 7’, όταν συνδυάστηκαν άψογα Ρέγες-Αγκουέρο, ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός πέρασε τον Κασίγιας, του έφυγε η μπάλα, όμως ο επερχόμενος Ουρουγουανός επιθετικός την έστειλε στα δίχτυα. Η άμεση απάντηση των «μερένχες» έφερε τις ισορροπίες στο 14’, όταν σε κόρνερ του Εζίλ ο Σέρχιο Ράμος με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε. Στη συνέχεια, το γήπεδο «έγειρε», αφού οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο άρχισαν να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, βλέποντας τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί απίστευτες επεμβάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, «έπεσε» ο ρυθμός της αναμέτρησης, όμως το δοκάρι του Φορλάν σε κενή εστία στο 59’ έφερε την αντεπίθεση των «μερένχες». Στο 61’, ο Εζίλ έκανε την μπαλιά στο κέντρο της αντίπαλης περιοχής και ο Ρονάλντο με προβολή έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρεψαν και βγήκαν μπροστά, απειλώντας με τον Φορλαν, όμως οι αντεπιθέσεις των εννιά φορές πρωταθλητών Ευρώπης ήταν «φαρμάκι» και τους δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο τέρμα. Τελικά, αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν συνδυάστηκαν Εζίλ-Ρονάλντο, οι κόντρες ευνόησαν τον Γερμανό που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα και τον πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Τα υπόλοιπα ματς:

Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 3-3
(24’ Κάνι, 29’ Ρόσι, 55’ Ρούμπεν – 39’, 60’ Νεγκρέδο, 88’ Αλέξις)

Μπαρτσελόνα-Μπέτις 5-0
(44′, 62′, 73′ Μέσι, 76′ Πέδρο, 83′ Κεϊτά)

Αλμερία-Λα Κορούνια 1-0
(35’ Ορτίθ)

Πηγή: sport-fm