Η είσοδος ομάδας από το Ντουμπάι στη Euroleague είναι ένα σενάριο που παίζει εδώ και πολύ καιρό και όλοι, σιγά-σιγά, αποδέχονται ότι έτσι θα γίνει, με την El Mundo Deportivo να επανέρχεται στο θέμα και να αναφέρει λεπτομέρειες που αφορούν και το οικονομικό κομμάτι.

Οι Άραβες έχουν μπει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αγοράζοντας διάφορες ομάδες και στόχος τους τώρα είναι να μπουν και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όχι με το να αγοράσουν ομάδες, όμως, αλλά με το να… φέρουν μια δική τους στη ήπειρό μας.

Το να παίζει ομάδα από το Ντουμπάι στη Euroleague δεν έχει καμία λογική, έχει… πολλά λεφτά, όμως, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η El Mundo Deportivo. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βαρκελώνης, η είσοδος της ομάδας από το Ντουμπάι στη διοργάνωση δεν θα γίνει τη σεζόν 2024-25 αλλά το 2026-27 με 5ετές συμβόλαιο και θα έχει οικονομικά οφέλη για τις άλλες ομάδες.

Συγκεκριμένα, οι Άραβες θα φέρουν, με την είσοδό τους στη Euroleague, μια χορηγία ύψους 75 εκατ. ευρώ και οι 13 ομάδες-μέτοχοι θα παίρνουν ετησίως από ένα εκατ. ευρώ για αυτή την 5ετία που θα έχει διάρκεια το συμβόλαιο ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ που απομένουν θα πάνε στη Λίγκα.