Έτοιμη να κινηθεί νομικά κατά της UEFA κάνοντας αγωγή με την οποία θα της ζητάει το ποσό των 3,6 δισ. ευρώ ως αποζημίωση, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 21 Δεκεμβρίου, είναι η European Super League.

Η Α22 Sports, η εταιρεία που τρέχει το πρότζεκτ της υπό σύστασης λίγκας, είναι δικαιωμένη μετά την απόφαση της Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία η UEFA αποτελεί ένα παράνομο μονοπώλιο που είναι αντίθετο με τον νόμο της ελεύθερης αγοράς, του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Αυτή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λοιπόν, η European Super League θέλει να τη χρησιμοποιήσει τώρα κατά της UEFA, από την οποία θα ζητήσει το ποσό των 3,6 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για το γεγονός ότι η νέα λίγκα δεν άρχισε το 2021, όταν είχε και γίνει η σχετική ανανέωση, ή τις επόμενες τρεις σεζόν λόγω των απειλών της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προς τις ομάδες που ήθελαν να στηρίξουν το νέο εγχείρημα.

Αυτές οι απειλές, όμως, δεν βασίζονται πουθενά πλέον, μετά την απόφαση της Ε.Ε., οπότε η European Super League θα ζητήσει να αποζημιωθεί παίρνοντας το ποσό που υπολογίζεται από εμπειρογνώμονες ότι θα ήταν τα έσοδα αν δεν υπήρχαν απειλές και η διοργάνωση άρχιζε κανονικά.