Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κάνει το 1-0 για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Ρουμανία στο Davis Cup με τη νίκη του επί του Μάρκους Κοπίλ και λίγες ώρες μετά ήρθε και το 2-0 μετά τη νίκη του Αριστοτέλη Θάνου επί του Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ με 2-1.

Ο αγώνας δεν άρχισε και τόσο καλά για τον Έλληνα τενίστα αφού δέχθηκε δύο breaks και έμεινε πίσω με 4-1, με συνέπεια να χάσει τελικά το πρώτο σετ με 6-4. Στη συνέχεια, όμως, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη.

Ο Θάνος, ο οποίος άκουγε συνεχώς τις οδηγίες του Στέφανου Τσιτσιπά, έκανε break στο 6ο game του δεύτερου σετ και προηγήθηκε με 4-2 και αμέσως μετά με 5-2 κρατώντας το σερβίς του, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 6-3 και στο 1-1 στα σετ.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο, στο οποίο ο Έλληνας τενίστας έκανε δύο breaks και προηγήθηκε με 4-1 στα games, κάνοντας τελικά το 6-2 και παράλληλα το 2-1 στα σετ.

Έτσι, η Εθνική Ελλάδας είναι μπροστά με 2-0 επί της Ρουμανίας και χρειάζεται μία νίκη στα τρία ματς της Κυριακής (4/2) για να πάρει το εισιτήριο για το World Group 1.

Τα σετ: 4-6, 6-3, 6-2