Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν φυσικά το μεγάλο φαβορί για τη νίκη επί του Μάρκους Κοπίλ στην πρεμιέρα του Davis Cup και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις επικρατώντας με 2-0 σετ, πράγμα που σημαίνει ότι η Εθνική Ελλάδας έκανε το 1-0 επί της Ρουμανίας στα προκριματικά της μεγάλης κατηγορίας.

Μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε καλά στο παιχνίδι, έκανε break στο τέταρτο game για να προηγηθεί με 3-1, αμέσως μετά έκανε το 4-1 κρατώντας το σερβίς του και τελικά με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ μέσα σε αποθέωση.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο δεύτερο σετ με στόχο να… ξεμπερδεύει και έκανε το break την κατάλληλη στιγμή φτάνοντας στο 6-4 και στη νίκη με 2-0 σετ, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Ρουμανία.

Ο επόμενος αγώνας είναι αυτός του Αριστοτέλη Θάνου με τον Νίκολας Ιονέλ και στις 12:00 της Κυριακής (4/2) θα γίνει το διπλό που θα είναι και το κρίσιμο ματς για την άνοδο, ενώ αν χρειαστεί θα ακολουθήσουν τα μονά με τους σημερινούς αντιπάλους αλλά χιαστί.

Τα σετ: 6-3, 6-4