Ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα του με 1-2 στο πρώτο παιχνίδι, παρά τις απουσίες του όμως έδειξε χαρακτήρα στη ρεβάνς του Περιστερίου και με γκολ του Ρούμπεν Πέρεθ στο 35′ και του Μλαντένοβιτς στο 96′ νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο και πέρασε στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας, όπου περιμένει τον ΠΑΟΚ.

Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, την προηγούμενη εβδομάδα, οι Πράσινοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν από νωρίς και είχαν την πρώτη τους στιγμή στο 5′ με την κεφαλιά του Ρούμπεν Πέρεθ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος δήλωνε σίγουρος για την πρόκριση παρά το 1-2 στη Λεωφόρο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο 10λεπτο και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, ψάχνοντας τον τρόπο για να φτάσει στο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή μπάλας 71% στο πρώτο ημίχρονο και οι τελικές ήταν 7-1 υπέρ του, με τους αριθμούς να δίνουν την εικόνα του παιχνιδιού. Οι πιο σημαντικοί αριθμοί, όμως, ήταν αυτοί του σκορ, το οποίο από το 35ο λεπτό ήταν στο 0-1. Με την άμυνα του Ατρόμητου να μην μπορεί να απομακρύνει μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Ρούμπεν Πέρεθ με σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ με το Τριφύλλι και έδωσε το προβάδισμα, «ακυρώνοντας» έτσι το προβάδισμα που είχαν οι Περιστεριώτες μετά τη νίκη τους πριν μια εβδομάδα.

Το ζητούμενο, επομένως, για την ομάδα του Τερίμ ήταν το 2ο γκολ πλέον που θα την έβαζε σε θέση οδηγού στη μάχη της πρόκρισης και στο 57′ υπήρχε ευκαιρία με το άστοχο σουτ του Μπακασέτα εντός περιοχής, για να ακολουθήσει στο 60′ ακόμη μία ευκαιρία, πολύ καλύτερη, με το τετ α τετ του Γερεμέφεγ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Τσιντώτα.

Αμέσως μετά, στο 62′, ο ίδιος παίκτης με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι ο Σουηδός ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με το σκορ να παραμένει στο 0-1. Οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές αλλά αυτό που δεν άλλαζε ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, με τους Πράσινους να έχουν κατοχή μπάλας 73% και να ζητάνε πέναλτι στο 81′ για τράβηγμα του Τσακμάκη στον Γερεμέγεφ, χωρίς να υποδειχθεί κάτι.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν σε παράταση, ήρθε το 96ο λεπτό: Μπαλιά του Μπερνάρ, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μλαντένοβιτς και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου περιμένει τον ΠΑΟΚ.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (86’ Πομόνης), Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (90’ Φριντζόνσον), Έντερ (86’ Έρλινγκμαρκ), Βαλένσια, Αντζιέλσκι, Βρακάς (67’ Ρομπάιγ).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας (98’ Βιλένα), Παλάσιος (97’ Γεντβάι), Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς).