Ο Γιάνικ Σίνερ είναι ο νέος κάτοχος του Australian Open, καθώς παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στον τελικό με τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 σετ (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3) μετά από 3 ώρες και 44 λεπτά για να φτάσει στον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο Μεντβέντεφ έκανε το τέλειο ματς στα πρώτα δύο σετ, μην αφήνοντας περιθώρια στον Ιταλό, ο οποίος μπήκε φανερά αγχωμένος στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε major τουρνουά.

Όμως μετά το εις βάρος του 2-0, χαλάρωσε και σε συνδυασμό με την κούραση που άρχισε να εμφανίζεται στον αντίπαλό του (ο οποίος είχε παίξει 6 ώρες περισσότερο τένις στο τουρνουά από αυτόν), εκμεταλλεύτηκε την μία ευκαιρία που είχε για break και πήγε το ματς σε 4ο σετ.

Εκεί άλλαξαν όλα, με τον Σίνερ να παίζει όλο και καλύτερα όσο περνούσε η ώρα και τον Μεντβέντεφ να κάνει ορισμένα κρίσιμα λάθη στο ματς και τα πάντα να κρίνονται τελικά στο 5ο σετ. Εκεί ο Ιταλός ήταν πιο «φρέσκος», βρήκε το break στα μισά του σετ και ολοκλήρωσε την μυθική ανατροπή.

Είχε περισσότερους άσους (14-11), περισσότερους winner (50-44) και λιγότερα αβίαστα (49-57) και έφτασε δίκαια στην νίκη.