Με το αριστερό μπήκε στο νέο έτος ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε με 1-0 από τη Λαμία, έχοντας χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με συνέπεια να κινδυνεύει να βρεθεί στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που σε λίγη ώρα (20:00) υποδέχεται τον ΟΦΗ στην Τούμπα.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι οι Ερυθρόλευκοι θα ήταν αυτοί που θα έμπαιναν πιο δυνατά στο παιχνίδι αλλά δεν έγινε έτσι… Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έδειχναν διάθεση να πρεσάρουν ψηλά και τελικά στο 4′ κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να ανοίξουν το σκορ με το σουτ του Σλίβκα στην κίνηση μετά την προσπάθεια του Ροντινέι να απομακρύνει (1-0).

Άμέσως μετά, στο 7′ συγκεκριμένα, ο Μασούρας είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά αστόχησε με πλασέ από κοντά μετά τις κόντρες που έγιναν, με συνέπεια το 1-0 να παραμείνει. Και στα επόμενα λεπτά χρειάστηκε ο Πασχαλάκης για να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα για τους Πειραιώτες…

Στο 12′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε διπλή επέμβαση, αρχικά στο σουτ του Μαρτίνεθ και αμέσως μετά σε αυτό του Ακούνια στην επαναφορά, κρατώντας όρθια την ομάδα του που είχε εμφανές πρόβλημα στο να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός ήθελε αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός αφού δεν κατάφερνε να βρει χώρους και στο 37′ χρειάστηκε ακόμη μία μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Ακούνια, για να μη δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα.

Ο Καρβαλιάλ έβγαλε στο ημίχρονο τον Γιόβετις και έβαλε τον Φραν που έκανε ντεμπούτο, με τους Ερυθρόλευκους να κερδίζουν πέναλτι στο 49′ για χέρι του Νούνιες σε σέντρα του Ορτέγκα. Ο Φορτούνης όμως, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 παρέμεινε.

Οι Πειραιώτες πίεσαν και στα επόμενα λεπτά για την ισοφάριση αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε το σουτ του Ποντένσε στο 54΄, ο Καμαρά δεν κατάφερε να πλασάρει από ευνοϊκή θέση δευτερόλεπτα αργότερα και ο Ντόη αστόχησε με κεφαλιάστο 56′, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει στα επόμενα λεπτά και τους γηπεδούχους να παίρνουν ανάσες.

Ο Καρβαλιάλ συνέχισε τις αλλαγές ψάχνοντας τη λύση για τον Ολυμπιακό που ανέβασε ξανά την πίεσή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που σε λίγη ώρα (20:00) υποδέχεται τον ΟΦΗ.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (62′ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90′ Μάλτσι), Ακούνια (70′ Σίντκλεϊ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (70′ Τόσιτς).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (70′ Καρβάλιο), Έσε (80′ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (70′ Ρίτσαρντς), Φορτούνης, Ποντένσε (80′ Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46′ Ναβάρο).