Η απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαίωσε τη European Super League στη διαμάχη της με την UEFA ανοίγει τον δρόμο για να συμβούν κοσμογονικές αλλαγές στα διοικητικά του ποδοσφαίρου, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να παραθέτει συνέντευξη Τύπου για να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Στη Νιόν δεν περίμεναν όταν άρχιζε τον Απρίλιο του 2021 αυτό το θέμα ότι η κατάληξη θα ήταν η ήττα στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έγινε όμως και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έρθουν τα πάνω-κάτω στα επόμενα δύο χρόνια, με τη European Super League να «απειλεί» όντως πλέον την UEFA, ο πρόεδρος της οποίας πήρε θέση.

«Το ποδόσφαιρο δεν πωλείται, είμαστε ενωμένοι κόντρα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, θα προστατέψουμε τον κόσμο μας από τέτοιες επιθέσεις. Θα ξαναδιαβάσουμε την απόφαση και θα επανεξετάσουμε τη θέση μας απέναντι στη European Super League», είπε αρχικά ο Τσέφεριν και συνέχισε.

«Βλέπουμε την απόφαση αυτή ως μια ευκαιρία να βελτιώσουμε ορισμένους από τους κανονισμούς. Αλλά το ποδόσφαιρο παραμένει ενωμένο, γι’ αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι μιλάμε μεταξύ μας.

Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε, ούτε να τους εμποδίσουμε. Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν την φανταστική τους διοργάνωση όσο το δυνατόν πιο σύντομα, με δύο συλλόγους (σ.σ. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα). Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος».