Μεγάλη κουβέντα έχει προκαλέσει η αναφορά του Γιώργου Μπαρτζώκα για τα γεννητούρια παικτών του Ολυμπιακού φέτος, μετά την απουσία του Άλεκ Πίτερς στην εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια, καθώς η ομάδα στερήθηκε τις υπηρεσίες τους για να υποδεχτούν τα παιδιά τους στον κόσμο.

«Τι να πω για το θέμα του Πίτερς; Γέννησε η γυναίκα του τελικά την ώρα του αγώνα, να του ευχηθούμε τα καλύτερα. Να πούμε ότι έχουν γεννήσει τρεις παίκτες μας σε τρεις αγώνες μας φέτος. Ο Γουίλιαμς-Γκος, ο Φαλ κι ο Πίτερς. Τι να πω, να επικαλεστώ τη θεά τύχη. Η παρουσία του Πίτερς απόψε προφανώς ήταν σημαντική, είναι ο καλύτερος σουτέρ μας και ο πρώτος μας σκόρερ. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, θα το συζητήσουμε εσωτερικά, δεν μπορούσα γι’ αυτό το πράγμα να κάνω κάτι άλλο. Εδώ είμαστε μία επαγγελματική ομάδα και όταν χάνεις, πρέπει να ψάξεις όλες τις παραμέτρους», είπε μετά το ματς ο Έλληνας τεχνικός.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς δεν ήταν λίγοι οι χρήστες των social media που τον επέκριναν, επειδή έβαλε τις ανάγκες της ομάδας του πάνω από το κορυφαίο γεγονός της ζωής: Τον ερχομό ενός παιδιού. Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η σύγκριση με την απάντηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όταν ο Λιθουανός τεχνικός είχε «χάσει» έναν εκ των σημαντικότερων παικτών του, που πήρε άδεια για να βρεθεί πλάι στη γυναίκα του, η οποία γεννούσε.

Από την άλλη, πολλοί επίσης έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, λέγοντας ότι ήταν απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του και, επειδή δεν συνηθίζει να «φιλτράρει» τα λόγια του, είπε εκείνο που αισθανόταν.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις: