Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας πήρε μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να καταπολεμήσει την ξηρασία στην επαρχία της Ισπανίας. Ένα από αυτά είναι η απαγόρευση της χρήσης του ντους σε γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα, προκειμένου να εξοικονομηθεί νερό. Αυτό επηρεάζει άμεσα και την Μπαρτσελόνα καθώς και τις άλλες επαγγελματικές ομάδες της περιοχής.

Από την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Generalitat, θα απαγορευθεί το ντους σε γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα. Γι’ αυτό το έκτακτο μέτρο δεν προβλέπονται εξαιρέσεις, με την τοπική κυβέρνηση να σημειώνει πως πρέπει να δράσει, για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση. Οπότε όλο το φάσμα του επαγγελματικού αθλητισμού επηρεάζεται και έτσι το μετέφερε ο Νταβίντ Μασκόρτ, υπεύθυνος της κλιματικής δράσης της κυβέρνησης.

«Η Μπαρτσελόνα καταναλώνει νερό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουΐκ στο αθλητικό της κέντρο, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μειώσει τη χρήση του νερού, που είναι πολύ μεγάλη. Αν θέλουν να συνεχίσουν να ποτίζουν τα γήπεδα, θα πρέπει να βρουν αντισταθμιστικά μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πολιτικός σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Οπότε οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κάνουν το ντους τους στα σπίτια τους και όχι στο γήπεδο ή στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, σύμφωνα με την καταλανική αθλητική εφημερίδα «Mundo Deportivo».

Η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα επιστρέφει στη δράση απόψε (13/12, 22:00) στην Αμβέρσα, όπου θα αναμετρηθεί με την τοπική Αντβέρπ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Champions League. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης και χρειάζονται μονάχα ένα βαθμό, προκειμένου να «σφραγίσουν» και την πρωτιά.