Πολύ καλό ματς πραγματοποίησε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε ρεκόρ πόντων για εφέτος με 13 πόντους (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 24 λεπτά συμμετοχής, που επίσης είναι ατομικό ρεκόρ, αλλά οι Σακραμέντο Κινγκς ηττήθηκαν με 131-117 από τους Λος Άντζελες Κλίπερς εντός έδρας για το πρωτάθλημα του NBA.

Ο Καουάι Λέοναρντ σημείωσε 34 πόντους, ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 26 πόντους με 5 τρίποντα και οι Λος Άντζελες Κλίπερς εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Κινγκς για να πάρουν τη νίκη. Ο Πολ Τζορτζ πρόσθεσε 19 πόντους, ο Τέρανς Μαν 18 και ο Ίβιτσα Ζούμπατς 14 για τους Κλίπερς, οι οποίοι σημείωσαν 72 πόντους και απέκτησαν προβάδισμα 22 πόντων στο ημίχρονο καθαρίζοντας το ματς.

Ο Ντε’ Άαρον Φοξ με 40 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Κινγκς, οι οποίοι ένα βράδυ νωρίτερα κέρδισαν ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στους Γουόριορς (124-123) για το In-Season Tournament.

Η διαφορά έφτασε και τους 25 πόντους, αναγκάζοντας τους Κινγκς να παλεύουν για την ανατροπή δεύτερη συνεχόμενη νύχτα. Αλλά αφού ανέτρεψαν διαφορά 24 πόντων κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ, το καλύτερο που μπορούσε να κάνει το Σακραμέντο αυτή τη φορά ήταν να μειώσει σε 113-100 με 6:35 να απομένουν για τη λήξη.

«Θα πρέπει να βελτιωθούμε»

Μετά το τέλος του ματς ο Βεζένκοφ, τόνισε: «Δεν ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογία. Όλες οι ομάδες παίζουν back to back. Ναι μεν συναισθηματικά ήμασταν… άδειοι μετά το σκληρό παιχνίδι με τους Γουόριορς, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο στη συνέχεια».

Σε προσωπικό επίπεδο ο Βεζένκοφ εξήγησε πως «προσπαθώ να μελετήσω το παιχνίδι και τους παίκτες που αντιμετωπίζω. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν ήμουν ο παίκτης που θα “κλειδώσει” τον προσωπικό του αντίπαλο με την άμυνα, αλλά προσπαθώ να είμαι πλήρης στο παιχνίδι μου και να βοηθάω την ομάδα. Να μην την εκθέτω και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε σημείο του παιχνιδιού».

Επίσης, σε ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά απάντησε στη γλώσσα που είναι σαν μητρική του και μετά μετέφρασε για να καταλάβουν και οι Αμερικάνοι που ήταν στην αίθουσα. Ρωτήθηκε για τις διαφορές που έχει διαπιστώσει μέχρι στιγμής ανάμεσα σε Euroleague και ΝΒΑ και αυτό που σημείωσε ήταν πως «το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Οι παίκτες πολύ ταλαντούχοι. Μπορεί κάποιος να βάλει 40-50 πόντους, αλλά κάθε λίγκα έχει τις διαφορές της. Όπως από το Eurocup αν πας στην Ευρωλίγκα θα είναι δύσκολη η προσαρμογή έτσι και τώρα».