Η Λάτσιο εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Σέλτικ στο Ολίμπικο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνίστησαν με τον τρόπο τους και οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Από την πρώτη στιγμή, όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων και οι δύο ομάδες έπεσαν στον ίδιο, υπήρχαν αναφορές των ΜΜΕ των δύο χωρών στο πώς θα κυλήσουν τα παιχνίδια εξωαγωνιστικά, αφού οι σχέσεις των οργανωμένων οπαδών των δύο πλευρών δεν είναι καθόλου καλές. Και φάνηκε και πάλι.

Οι ultras της Λάτσιο φώναξαν διάφορα κατά των Σκωτσέζων και χαρακτήριζαν «κλαμπ παιδόφιλων» τη Σέλτικ, αρχίζοντας κάποια στιγμή να τραγουδούν και συνθήματα που παραπέμπουν στην εποχή του Μπενίτο Μουσολίνι. Γνωστά, άλλωστε, τα πολιτικά πιστεύω των οργανωμένων οπαδών της ρωμαϊκής ομάδας.

Σε αυτά τα συνθήματα, λοιπόν, οι οπαδοί της Σέλτικ με το να κάνουν… αναπαράσταση του θανάτου του «Ντούτσε», με αποτέλεσμα στα social media και ειδικά σε οπαδικούς λογαριασμούς να κυριαρχεί η σχετική φωτογραφία από την εξέδρα των φιλοξενούμενων στο Ολίμπικο.