Ο Ορμπελίν Πινέδα, που ενσωματώθηκε ξανά στην εθνική του Μεξικού για τα διπλά παιχνίδια με την Ονδούρα, για τα Play-offs του πρωταθλήματος εθνών του CONCACAF, παραχώρησε δηλώσεις στο AZTECA TV, όπου αναφέρθηκε στην ευτυχία που ένιωσε για όλα όσα πέτυχε τη χρονιά που πέρασε.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια καταπληκτική χρονιά: όλα όσα έζησα αυτόν τον χρόνο μαζί με την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Σίγουρα η ανταμοιβή δεν είναι μόνο για μένα, αλλά για όλους, το γεγονός ότι πραγματοποιώ τα όνειρά μου».

Για το αν άξιζε τον κόπο η απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη:

«Σίγουρα τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολο να φύγω από τη χώρα μου, για να πάω στην Ευρώπη, αλλά τελικά η ανταμοιβή που πήρα άξιζε την προσπάθεια και τις θυσίες. Δούλεψα και δουλεύω σκληρά για να βελτιώνομαι ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής και όλη η δουλειά μου φαίνεται στους τίτλους, ομαδικούς και ατομικούς. Και τώρα είναι πολύ ωραία που συμμετέχω σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Για το γεγονός ότι συμμετέχει με την ΑΕΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με αντιπάλους ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους:

«Θυμάμαι τη στιγμή που άκουσα τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ και σκέφτεσαι τόσα εκείνη την ώρα… Το ονειρεύεσαι, το βλέπεις στην τηλεόραση και τελικά το ζεις. Έχω πετύχει αυτά που θέλω και θέλω να συνεχίσω για ακόμα περισσότερα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ. Το να παίζεις κόντρα σε ομάδες όπως η Μαρσέιγ ή ο Άγιαξ σημαίνει ότι έχεις ανέβει επίπεδο και μπορείς να ανταγωνιστείς σπουδαίους παίκτες και μεγάλες ομάδες».