Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποσύρθηκε νωρίς στον αγώνα με τον με τον Χόλγκερ Ρούνε για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του ATP Finals λόγω προβλήματος στη μέση και στις δηλώσεις του ζήτησε συγγνώμη από το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο του Τορίνο, τονίζοντας επίσης ότι είναι κρίμα που δεν μπορεί να πάρει τη θέση του κάποιος άλλος αθλητής.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήγε στο Τορίνο με ενοχλήσεις στη μέση και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις δύο τελευταίες προπονήσεις πριν την έναρξη των αγώνων, παίζοντας κανονικά στην 1η αγωνιστική με τον Γιάνικ Σίνερ και αποχωρώντας τελικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Ρούνε για τη 2η.

Μια απόφαση που δεν άρεσε στο κοινό που ήταν στις εξέδρες αφού ήθελε να δει αγώνα, με τον Τσιτσιπά να απολογείται στη συνέχεια μέσω των δηλώσεών του και ενώ ήταν εμφανώς σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Απολογούμαι σε όλους τους φιλάθλους και στο κοινό που ήρθε για να με υποστηρίξει σήμερα και να δει τον αγώνα. Είμαι πραγματικά λυπημένος που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τον αγώνα. Είναι επίσης κρίμα να μην δίνεις τη θέση αυτή σε κάποιον άλλον για να προσπαθήσει τουλάχιστον να κάνει κάτι μ’ αυτό», είπε αρχικά σις δηλώσεις του ο 25χρονος τενίστας και συνέχισε.

«Έκανα αμέτρητες επισκέψεις στους γιατρούς τις προηγούμενες ημέρες και μου πρότειναν να παίξω. Μου έδωσαν το πράσινο φως και μου είπαν να το δοκιμάσω. Δυστυχώς ένιωσα απαίσια στο γήπεδο. Έκανα ό,τι μπορούσα για να είμαι έτοιμος γι’ αυτό το ματς αλλά δεν τα κατάφερα».