Η επιστροφή στις νίκες ήταν μονόδρομος για την ΑΕΚ μετά τη γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Κηφισιά και τα κατάφερε με το εύκολο 3-0 επί της Λαμίας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, έχοντας για σκόρερ τούς Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Μάνταλο.

Έχοντας μείνει στο -4 από την κορυφή και με διακοπή να ακολουθεί λόγω εθνικών ομάδων, η Ένωση δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο πλην της νίκης ώστε να μην υπάρχει κλίμα εσωστρέφειας στις επόμενες δύο εβδομάδες. Και δεν θα υπάρχει αφού έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Λαμία, την οποία ουσιαστικά καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άργησε να πάρει και το προβάδισμα. Στο 10′ ο Ελίασον γέμισε, η άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα και τελικά ο Λιβάι Γκαρσία με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ που απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τον δικέφαλο αετό που συνέχισε να πιέζει με στόχο και το δεύτερο γκολ. Και ήρθε και αυτό.

Στο 31′ ο Λιβάι δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά με προβολή μετά την πάσα του Γκατσίνοβιτς, στο 36′ όμως ο Αραούχο με ωραία ενέργεια και τελείωμα εντός περιοχής έγραψε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν μόνο στο 40′ με ένα μακρινό σουτ του Καρλίτος.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λεωνίδας Βόκολος άρχισε τις αλλαγές για τη Λαμία, με την ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, να ελέγχει την κατάσταση και να έχει κατεβάσει ταχύτητα, δείχνοντας διάθεση βασικά να διαχειριστεί το προβάδισμά της. Πραγματική απειλή, άλλωστε, δεν ένιωθε από την αντίπαλό της, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πλησιάσουν προς την περιοχή του Στάνκοβιτς.

Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι που φτάσαμε προς το φινάλε. Στο 89′ η Λαμία θα μπορούσε να μειώσει με την κεφαλιά του Τόσιτς αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να ακολουθήσει το πέναλτι για την Ένωση στις καθυστερήσεις με την ανατροπή του Μάνταλου από τον Παπαδόπουλο και τον Έλληνα άσο να αναλαμβάνει και την εκτέλεση διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (62′ Μάνταλος), Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι (77′ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (69′ Πισάρο), Αραούχο (69′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69′ Πόνσε).

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46′ Τόσιτς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83′ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73′ Λόνγκο), Τσιλούλης (46′ Τζανδάρης), Καρλίτος (73′ Μάλτσι).