Σε ένα παιχνίδι που έχει βάλει… ακλόνητη υποψηφιότητα για τον τίτλο του πιο τρελού της φετινής Premier League, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4 για τη 12η αγωνιστική, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι στο +1 από Λίβερπουλ, Άρσεναλ και στο +2 από Τότεναμ.

Απέναντι σε μια Τσέλσι που ψάχνεται από την αρχή του πρωταθλήματος, η Σίτι ήθελε το τρίποντο για να παραμείνει στο +3 από τους διώκτες της και άνοιξε το σκορ στο 25′ με πέναλτι του Χάαλαντ, το οποίο κέρδισε ο ίδιος για τράβηγμα του Κουκουρέγια. Οι Λονδρέζοι, όμως, κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα αφού στο 29′ ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά έκανε το 1-1, για να ακολουθήσει στο 37′ το 2-1 από τον Στέρλινγκ μετά το λάθος του Γκβάρντιολ και την πάσα του Τζέιμς.

Το μομέντουμ ήταν υπέρ των γηπεδούχων, η ομάδα του Γκουαρδιόλα όμως πίεσε για την ισοφάριση πριν το ημίχρονο και το κατάφερε στο 45’+1′ με κεφαλιά του Ακάνζι (2-2). Ιδανικό φινάλε στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους και ιδανικό ήταν και το ξεκίνημα στο δεύτερο αφού στο 47′ ο Άλβαρες βρήκε τον Χάαλαντ που με προβολή έγραψε το 2-3.

Η Σίτι είχε ξανά το προβάδισμα και οι περισσότεροι πίστευαν ότι δεν θα το έχανε ξανά αλλά… το έχασε: Δυνατό σουτ του Γκάλαχερ στο 67′, απόκρουση του Έντερσον και 3-3 από τον Τζάκσον στην επαναφορά! Και το ματς είχε ακόμη… μέλλον.

Στο 86′ ο Ρόντρι σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα κόντραρε και στον Σίλβα και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-4 αλλά στο 92′ ο Ντίας… γκρέμισε τον Μπρόγια και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Πάλμερ να εκτελεί στο 95′ και να γράφει το 4-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.