Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που άρχισε με νίκη επί του Ντόμινικ Τιμ με 2-0 σετ στο πρώτο του ματς στο τουρνουά τένις της Βιέννης, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο «Servus TV» και στην πρώην τενίστρια Μπάρμπαρα Σετ (νο. 7 στον κόσμο το 1999) όπου μίλησε για την πρόσφατη επιτυχία του με τον αδερφό του Πέτρο στο διπλό του τουρνουά της Αμβέρσας, αλλά και για την σχέση με την Πάουλα Μπαντόσα και όχι μόνο.

«Ποιος θα το πίστευε πως θα κατακτούσα έναν τίτλο με τον Πέτρο. Δεν το φανταζόμασταν… Παίζαμε κάποια παιχνίδια για το σιρκουΐ μέσα στη σεζόν, αλλά ποτέ δεν νιώθαμε πως θα μπορούσαμε να πάρουμε έναν τίτλο. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και μακάρι να επωφεληθούμε από αυτό και να συνεχίσουμε», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Έτσι όπως τους είδα», ανέφερε έπειτα για το πως το έζησαν οι γονείς του, «έμοιαζε με μεγαλύτερο κατόρθωμα για την οικογένεια, το να δούνε τους γιους τους να νικούν, από ότι αν θα κέρδιζα έναν τίτλο μόνος μου. Ήταν ανακουφιστικό αυτό. Έχω παλέψει για μεγάλους τίτλους, αλλά δεν περίμενα να νιώσω αυτό το συναίσθημα νικώντας μαζί με τον αδερφό μου».

Ο Τσιτσιπάς σημείωσε πως αυτή την περίοδο ανακτά το μομέντουμ του και παίζει καλύτερο τένις, κάτι που δεν συνέβη, όπως τόνισε, μετά τη συμμετοχή του στο τουρνουά Λος Κάμπος του Μεξικού και όσο διήρκεσε η παρουσία του στις ΗΠΑ και πίστωσε αυτή την αλλαγή εν μέρει στον πατέρα του. «Είναι πολύ δουλευταράς. Αν χρειαστεί να δουλέψουμε οκτώ ώρες, θα το κάνουμε. Είναι κάτι πολύ καλό να τον έχω δίπλα μου και να αφιερώνει τη ζωή του σε αυτό», δήλωσε.

Ακολούθως μίλησε για την σχέση του με την Αυστρία. Είπε πως από τη μεριά της μητέρας του υπάρχουν ρίζες με την Αυστρία, ενώ ο πατέρας του πήρε το δίπλωμά του από την ομοσπονδία της Αυστρίας και υπογράμμισε πόσο αγαπά τη Βιέννη η μητέρα του.

«Παίξε καλά» του είπε η Πάουλα Μπαντόσα

«Η Πάουλα (Μπαντόσα) μου είπε “κοίτα να παίξεις καλά γιατί η Βιέννη είναι πολύ όμορφη, ώστε να μπορέσω να έρθω να σε δω”», αποκάλυψε ο «Στεφ» και συνέχισε: «Ακόμη και να μην ήμασταν τενίστες, νομίζω, πως θα βρίσκαμε την αγάπη και το πάθος ο ένας για τον άλλον με την Πάουλα Μπαντόσα. Απλά έτυχε να έρθει μέσω του τένις. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν μέσω του τένις. Είναι μια εύκολη σχέση αγάπης. Ανήκουμε ο ένας στον άλλον. Είναι από τα σπάνια πράγματα. Δεν θέλω να ακουστώ κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να σε καταλαβαίνει».