Η ΑΕΚ άφησε πίσω της την πειστική εμφάνιση και τη νίκη με 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την Κυριακή (22/10) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και πλέον έχει στρέψει το βλέμμα της στο κρίσιμο ματς με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» για την 3η αγωνιστική του Europa League (26/10, 19:45).

Η ΑΕΚ ως τώρα στο δεύτερο όμιλο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχει τέσσερις βαθμούς, καρπούς της νίκης της με 3-2 επί της Μπράιτον εκτός έδρας και της ισοπαλίας της 1-1 με τον Άγιαξ στην «OPAP Arena». Γνωρίζει πως θετικό αποτέλεσμα στη Μασσαλία θα την τοποθετήσει σε καλή θέση για να πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ του θεσμού.

Κι αν μη τι άλλο, ο Ματίας Αλμέιδα έλαβε κι άλλες καλές ειδήσεις. Στην προπόνηση της Δευτέρας (23/10) συμμετείχαν κανονικά οι Εζεκιέλ Πόνσε και Αρόλντ Μουκουντί. Ο σέντερ φορ και ο σέντερ μπακ των «κιτρινόμαυρων» έμειναν εκτός αποστολής για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία στιγμή εξαιτίας ενοχλήσεων και γέμισαν το… απουσιολόγιο του Αργεντινού τεχνικού.

Ο «Πελάδο», πάντως, έχει ερωτηματικά για τους παίκτες που θα έχει διαθέσιμους μιας και δεν είναι σαφές αν θα προλάβουν το παιχνίδι ο Ροδόλφο Πισάρο, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Μεξικανός μέσος μοιάζει να βρίσκεται πιο κοντά στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση, ενώ οι άλλοι δύο είναι πιο δύσκολο να παίξουν.