Ο Αστέρας Τρίπολης συνηθίζει να κάνει ζημιές στην ΑΕΚ και με την απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ικανός να το κάνει ξανά αλλά το γκολ του Ελίασον και η αποβολή του Καστάνιο απλοποίησαν τα πράγματα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που πήρε τελικά τη νίκη με 3-0 και περιμένει να δει αν θα χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή και οι δύο.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα και το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα και να έχουν την πρώτη τους φάση στο 8′, όταν ο Καλτσάς σέντραρε αλλά ο Μιριτέλο δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά και ενώ ήταν σε καλή θέση. Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που έδωσε ώθηση στους Αρκάδες, οι οποίοι έπαιζαν ανοιχτά και με στόχο το γκολ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό, αν και δεν ήταν καλή η Ένωση. Και αφού δεν ήταν καλή, θα μπορούσε να μείνει πίσω στο σκορ στο 23′, όταν από το μεγάλο λάθος του Χατζισαφί ο Μιριτέλο τσίμπηκε για τον Καλτσά που είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι μετά το σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 25′ ο Χατζισαφί έκανε νέο λάθος και ο Καλτσάς μπήκε στην περιοχή από πλάγια αλλά το διαγώνιο σουτ δεν βρήκε στόχο.

Με λίγα λόγια, ο Αστέρας ήταν καλύτερος και στο 31′ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με το τετ α τετ του Κρέσπι μετά το νέο λάθος που έγινε στην κιτρινόμαυρη άμυνα αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με το πόδι και κράτησε το 0-0, με την ομάδα του Αλμέιδα να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά μόνο σε μία περίπτωση, στο 45’+4′. Και τελικά, όπως αποδείχθηκε, αρκούσε αυτό για να προηγηθεί.

Η ωραία σέντρα του Τσούμπερ αξιοποιήθηκε από τον Ελίασον που κινήθηκε σωστά και με πλασέ έγραψε το 0-1, κόβοντας τα πόδια των γηπεδούχων και δίνοντας ώθηση στην ομάδα του. Ώθηση που έγινε ακόμη μεγαλύτερη από το ξεκίνημα της επανάληψης, το 52′ συγκεκριμένα, όταν ο Καστάνιο είδε 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τσούμπερ και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο Αστέρας προσπάθησε να συνεχίσει να παίζει ανοιχτά με στόχο την ισοφάριση αλλά ήταν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα το γεγονός ότι ήταν με παίκτη λιγότερο θα έκανε τη διαφορά και η επιβεβαίωση ήρθε στη συνέχεια. Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας, είχε τον έλεγχο της κατάστασης, απείλησε με ένα σουτ του Γιόνσον που έφυγε άουτ και τελικά στο τελευταίο 15λεπτο καθάρισε την υπόθεση-νίκη.

Στο 77′ ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ και ο Μοχαμάντι με κεφαλιά έκανε το 0-2, για να ακολουθήσει το 0-3 στο 86′ με το πλασέ του Τσούμπερ. Έτσι, η πρωταθλήτρια πήρε τους τρεις βαθμούς και περιμένει, πλέον, να δει ποιος θα έχει απώλειες στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Μουνάφο (73′ Σουρλής), Καλτσάς (55′ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Κρέσπι, Μιριτέλο (82′ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Ελίασον, Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Αραούχο (46′ Πινέδα), Μάνταλος (64′ Ζίνι).