Ο πόλεμος στο Ισραήλ επηρεάζει και τον αθλητισμό αφού οι ομάδες της χώρας δεν μπορούν να παίξουν στα γήπεδά τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως και οι άλλες ομάδες που συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις, να δίνει στην Κύπρο πλέον τους εντός έδρας αγώνες της στη Euroleague μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Το πρόβλημα ήταν και είναι μεγάλο τόσο για τη Μακάμπι όσο και για τις Χαποέλ Χολόν, Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, Μπνέι Ερτζλίγια και Νες Ζιόνα που επίσης συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έπρεπε, επομένως, να βρεθεί άμεσα μια λύση για τα εντός έδρας παιχνίδια τους και βρέθηκε.

«Το πρώτο θέμα που έπρεπε να σκεφτούμε είναι το ανθρωπιστικό. Έχουμε αδερφικές σχέσεις με την Ομοσπονδία του Ισραήλ. Επικοινώνησαν μαζί μας, ζητούσε φιλοξενία των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Μας έστειλαν αίτημα για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Ενημερώσαμε την Κυβέρνηση και είναι σύμφωνη για τη φιλοξενία», είπε ο Ανδρέας Μουζουρίδης, πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κύπρου, όπου θα αγωνίζονται πλέον οι Ισραηλινοί, και συνέχισε.

«Η Μακάμπι αγωνίζεται σε άλλη διοργάνωση, οπότε είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι άνθρωποι της Μακάμπι είναι γνώστες του «Ελευθερία», άρα η ομάδα έχει άριστες σχέσεις και με τους ανθρώπους του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης». Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει με τον προγραμματισμό της Euroleague».