Μετά από δύο διαδοχικές ήττες, από Μπαρτσελόνα εντός έδρας και από Αρμάνι στο Μιλάνο, ο Ολυμπιακός αναζητά την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague, απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την Πέμπτη (19/10, 21:15, Novasports) στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», για την 4η αγωνιστική. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Καρμέλο Πατέρνικο, Τζόρντι Αλιάγκα και Μάριο Μάικιτς.

Η επιθετική δυστοκία που επέδειξε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός, όταν σημείωσε μόλις 53 πόντους (δεύτερο χειρότερο ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία του στη διοργάνωση), προκάλεσε εύλογη ανησυχία στους φιλάθλους, οι οποίοι μετά την κατάληψη της 2ης θέσης στη διοργάνωση πέρυσι, αισθάνονται δυσαρέσκεια για το ρεκόρ 1 νίκη – 2 ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές φέτος.

Μονόδρομος η νίκη

Η νίκη στην πρεμιέρα επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ήταν μία ιδανική εκκίνηση στην Ευρώπη για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών, απουσιών, αλλαγών και έλλειψης καλής προετοιμασίας οδήγησαν σε αυτές τις δύο ήττες. Απέναντι στους Ιταλούς, η ομάδα του Πειραιά έπαιξε χωρίς τον Σακίλ ΜακΚίσικ και τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ενώ ο Αϊζέια Κέινααν αποβλήθηκε, στο 17ο λεπτό, με δεύτερη τεχνική ποινή. Δηλαδή, οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς γκαρντ τους.

Την ίδια ώρα ο Λουκ Σίκμα, αν και επέστρεψε μετά από απουσία σε δύο ματς, ήταν φανερά ανέτοιμος. Ο Μπραζντέικις, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που ενσωματώθηκε στην προετοιμασία, έδειξε θετικά δείγματα, αλλά χρειάζεται χρόνο για να βρει χημεία με τους συμπαίκτες του.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν αντιμετωπίζουν ως… μονόδρομο την υπόθεση νίκη απέναντι στην Παρτιζάν και ελπίζοντας σε δυναμική παρουσία του φίλαθλου κοινού τους, οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα τα δώσουν όλα για το 2-2. Αναμένεται εξάλλου να είναι στη δωδεκάδα ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος αυτή τη φορά, όχι όμως και ο ΜακΚίσικ που θα μείνει εκτός για 2-3 εβδομάδες ακόμη.

Ολυμπιακός και Παρτιζάν μοιράζονται το ίδιο ρεκόρ (1-2), αφού η ομάδα του Βελιγραδίου ηττήθηκε με 96-81 από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα, πέρασε άνετα, με 62-88 από την έδρα της Βιλερμπάν για τη 2η αγωνιστική, ενώ ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα (83-92) την Τρίτη (17/10) για την 3η αγωνιστική. Με δηλώσεις του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε απίθανη τη συμμετοχή του Ματέους Πονίτκα, ο οποίος δεν αγωνίτηκε απέναντι στους Καταλανούς. Ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ, o oποίος έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζει τραυματισμό στον ώμο.

Οι αναμνήσεις της επεισοδιακής σειράς της Παρτιζάν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα περσινά πλέι οφ, όταν οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 2-0 μέσα στην Ισπανία, αν και με μειονέκτημα έδρας είναι νωπές ακόμη για τους Ευρωπαίους φιλάθλους. Πάντα μία ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προκαλεί σεβασμό, κάτι που κατάφερε να πράξει πέρυσι, όταν έφτασε μία… ανάσα από το φάιναλ φορ του Κάουνας, μόλις στην πρώτη χρονιά επιστροφής της σερβικής ομάδας στη Euroleague. Δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, οι Κέβιν Πάντερ και Ζακ Λεντέι, αγωνίζονται στην Παρτιζάν, με τον πρώτο να έχει 11 πόντους και τον δεύτερο 13 μέσο όρο ανά αγώνα, στα τρία ματς που έχει δώσει η ομάδα του Βελιγραδίου. Ο Τζέιμς Νάναλι είναι ο πρώτος σκόρερ της, με 13,7 πόντους μέσο όρο και 75% στο τρίποντο, ενώ 13 πόντους μέσο όρο μετρά ο Αλέξα Αβράμοβιτς.