Υποτίθεται η αναμέτρηση της Αιγυπτου με την Αλγερία (1-1, 16/10) ήταν φιλική και οι δύο ομάδες σε… χαλαρό κλίμα θα έκαναν δοκιμές και οι προπονητές θα έβγαζαν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών τους. Ωστόσο, για τον προπονητή των «αλεπούδων», Τζαμέλ Μπελμαντί, τα πράγματα… ξέφυγαν. Κι έτσι «αρπάχτηκε» με τον παίκτη της ομάδας του Σαΐντ Μπενραχμά.

Όλα άρχισαν στο 63ο λεπτό. Η Αίγυπτος, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 26′ λόγω αποβολής του Χάνι, μόλις είχε καταφέρει να προηγηθεί χάρις στο γκολ του Χαμντί Φατί στο 62′. Ο Μπελμαντί έδωσε σήμα να γίνει αλλαγή και να βγει ο Μπενραχμά από τον αγωνιστικό χώρο και τη θέση του να πάρει ο Χουσέμ Αουάρ.

Ο άσος της Γουέστ Χαμ δεν το πήρε καλά. Εκνευρίστηκε και βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο δεν έδωσε το χέρι του στον προπονητή του. Κι αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Τζαμέλ Μπελμαντί. Άρπαξε τον Μπενραχμά από το γιακά και του ζήτησε τον λόγο που δεν τον χαιρέτισε όταν έγινε η αλλαγή κι εκείνος κατευθυνόταν προς τον πάγκο.

Η ένταση ανάμεσα στον Τζαμέλ Μπελμαντί και τον Σαΐντ Μπενραχμά δεν κράτησε για πολύ. Ο Μπενραχμά δεν αντέδρασε και μάλλον ξαφνιάστηκε με τη συμπεριφορά του προπονητή του, ενώ στη συνέχεια όταν έκατσε στον πάγκο παρενέβησαν και οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έληξε έκει.