Ο Στέφανος Τζίμας είναι ένας από τους παίκτες από τους οποίους περιμένει πολλά στο μέλλον όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Guardian συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες αφού τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 60 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου.

Οι Ασπρόμαυροι προωθούν τα τελευταία χρόνια νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν από πιτσιρικάδες και ένας από αυτούς είναι και ο 17χρονος επιθετικός, για τον οποίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ιταλικά ΜΜΕ υποστήριζαν ότι είναι ένας από τους παίκτες που παρακολουθεί η Μίλαν.

Όπως και να έχει, ο Τζίμας παραμένει στον ΠΑΟΚ και τώρα ήρθε μια αναγνώριση από τον Guardian, το βρετανικό Μέσο που τον έβαλε στη λίστα με τα 60 καλύτερα ταλέντα του κόσμου, γράφοντας για αυτόν τα εξής…

«Η περσινή σεζόν ήταν αξέχαστη για τον Τζίμα. Σκόραρε για τις ομάδες U17 και U19, για τη Β ομάδα αλλά και για την πρώτη του ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας να γίνει στην ηλικία των 17 ετών και 57 ημερών ο πιο νέος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου εκθρονίζοντας τον θρύλο Γιώργο Κούδα. «Είμαι ήρεμος τώρα. Ο Σεπτέμβριος θα είναι δύσκολο με το σχολείο και όλα αυτά», είπε μετά το πρώτο του γκολ ως βασικός στη Stoiximan Super League τον περασμένο Αύγουστο.

Επιθετικός που χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, γρήγορος στη σκέψη, ταχύς και ώριμος σωματικά, έχει τη δυνατότητα να παίζει απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους εδώ και καιρό. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, προσπαθεί να διαχειριστεί την πίεση που ασκείται στον νεαρό παίκτη λέγοντας: «Ας παραμείνουμε όλοι ήρεμοι. Είναι 17 ετών και δεν μπορείς να πεις πού θα φτάσει».