Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2028, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη διοίκηση της Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία να τον έχει στην κορυφή της λίστας των προπονητών που την ενδιαφέρουν, την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ της χώρας διαφωνούν σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι θέμα.

Ο Αργεντίνος προπονητής ανέλαβε την Ένωση το καλοκαίρι του 2022 και κατάφερε πολύ γρήγορα να τη μεταμορφώσει, οδηγώντας τη και στην κατάκτηση του νταμπλ από την πρώτη του σεζόν. Μια επιτυχία που είχε ως αποτέλεσμα να ανανεώσει το συμβόλαιό του ως το 2028, με τον ίδιο να λέει πολλές φορές ότι στην Ελλάδα είναι ευτυχισμένος.

Στην Κολομβία, όμως, η Ατλέτικο Νασιονάλ δεν είναι, οπότε η διοίκησή της, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Colombiano», έχει πολύ ψηλά στη λίστα με τους προπονητές που την ενδιαφέρουν το όνομα του Αλμέιδα αφού ο νυν τεχνικός της ομάδας, Ζάιρο Μπόντμερ, αναμένεται να αποχωρήσει τον Δεκέμβριο.

Παρ’ όλα αυτά, κάποια άλλα ΜΜΕ της Κολομβίας, όπως η ιστοσελίδα soyverdolaga.com.co, υποστηρίζουν ότι ο Αλμέιδα δεν έχει κανένα λόγο να φύγει από την ΑΕΚ για χάρη της Ατλέτικο Νασιονάλ που βρίσκεται σε μια μεγάλη διοικητική και οικονομική κρίση, τονίζοντας πως οι διοικούντες διέρρευσαν το όνομά του για επικοινωνιακούς λόγους, για να πείσουν τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο.