Στις 6 Οκτωβρίου 2001, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002, η Εθνική Ελλάδας ήταν πολύ κοντά σε μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Αγγλίας αλλά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ένα λεπτό πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 2-2, με τον ίδιο να αναφέρεται τώρα σε αυτό το γκολ στο ντοκιμαντέρ του Netflix με θέμα την καριέρα του.

Είναι ένα από τα γκολ που έχουν μείνει στη μνήμη των Ελλήνων και των Άγγλων φιλάθλων. Ένα γκολ που λύτρωσε τα «Λιοντάρια» που έβλεπαν την ήττα να έρχεται, ένα γκολ που λύτρωσε όμως και τον παίκτη που το έβαλε.

Ο Μπέκαμ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των συμπατριωτών του και είχε δεχθεί πολύ έντονη κριτική μετά το Μουντιάλ 1998 και την κόκκινη κάρτα που είχε δει στην ήττα-αποκλεισμό από την Αργεντινή στη φάση των «16», οπότε αυτό το γκολ με φάουλ στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για τον ίδιο.

Κάτι που έκανε σαφές, για ακόμη μία φορά, με την αναφορά του σε αυτό στο ντοκιμαντέρ του Netflix, λέγοντας τα εξής…

«Παρόλο που ειπώθηκαν φρικτά πράγματα για εμένα όλα αυτά τα χρόνια, τα ξέχασα όλα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν τόσο δύσκολα που… Νόμιζα είχαν ένα κόστος για μένα που ίσως δεν είχα καταλάβει ούτε ο ίδιος. Ήθελα να κάνω κάτι για να διορθώσω αυτό που έκανα το 1998. Ήθελα να τους ικανοποιήσω όλους».

BECKHAM | Greece Goal | Netflix

David Beckham's England redemption. 22 years ago today. #BECKHAM

Posted by Netflix on Friday, October 6, 2023