Η υπόθεση Νεγκρέιρα έχει γίνει βασικό θέμα συζήτησης στο ισπανικό ποδόσφαιρο αφού η Μπαρτσελόνα κατηγορείται για δωροδοκία, με τον πρώην επικεφαλής της ισπανικής αστυνομίας, ο οποίος πάντως έχει τα δικά του ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη, να υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που πλήρωνε πρώτη διαιτητές.

Οι Καταλανοί είναι κατηγορούμενοι για δωροδοκία πλέον και οι Μαδριλένοι έχουν τονίσει ότι περιμένουν από τη δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει, με αποτέλεσμα να παρέμβει στο όλο θέμα και Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο, πρώην επικεφαλής της ισπανικής αστυνομίας.

Μιλώντας, λοιπόν, σε καταλανικό ραδιόφωνο, ο Βιγιαρέχο επιτέθηκε στη Ρεάλ και τον πρόεδρό της, Φλορεντίνο Πέρεθ, λέγοντας τα εξής…

«Η Ρεάλ και ο Πέρεθ πλήρωναν διαιτητές πρν από την Μπαρτσελόνα. Ο Πέρεθ είναι ανέγγιχτος, δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς και το ξέρει. Είναι σαν αυτοκτονία το να προσπαθήσει κάποιος να κυνηγήσει τον Φλορεντίνο. Είναι αδύνατο να ασκήσεις δίωξη σχετικά με οτιδήποτε επηρεάζει τον Πέρεθ».

Σε αυτές τις δηλώσεις η Ρεάλ απάντησε ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά του Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο, ο οποίος το 2017 είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του εκβιασμού, με τη δίκη του να έχει αρχίσει από το 2021 και να είναι σε εξέλιξη.