Λίγα 24ωρα μετά την ήττα στην Ολλανδία η Εθνική Ελλάδας υποδέχθηκε το Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro 2024 και, όπως αναμενόταν, επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μεγάλη, έχοντας για σκόρερ τούς Πέλκα, Μαυροπάνο (2) και Μασούρα (2).

Η λογική έλεγε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έπαιρνε από το ξεκίνημα του αγώνα τον έλεγχο και όντως δεν συνέβη κάτι παράλογο. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε τη μπάλα, ήταν στην επίθεση, είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 7′ με την κεφαλιά του Μαυροπάνου μετά το κόρνερ του Μπακασέτα και τελικά από το 9′ είχε και το προβάδισμα.

Ο Μπουχαλάκης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γιαννούλη, αυτός έκανε αμέσως το γύρισμα, ο Φούντας δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, το έκανε όμως ο Πέλκας και το 1-0 ήταν γεγονός. Ένα γκολ που απλοποιούσε πολύ τα πράγματα για την Ελλάδα, η οποία φυσικά δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε με στόχο και το δεύτερο γκολ. Και δεν άργησε να έρθει ούτε αυτό.

Μετά την ευκαιρία του Χατζηδιάκου στο 12′ με το σουτ εντός περιοχής που έφυγε άουτ και αυτή του Πέλκα στο 18′ με το σουτ που έφυγε λίγο άουτ, ήρθε η φάση του 23ουτ λεπτού: Εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, κεφαλιά του Μαυροπάνου και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Όλα ήταν εύκολα, δηλαδή, για την Εθνική ομάδα, η οποία θα μπορούσε να ανεβάσει το σκορ πριν το ημίχρονο αλλά δεν το έκανε. Είτε επειδή ο Ρότα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά το τακουνάκι του Πέλκα στο 33′, είτε επειδή το ωραίο γκολ του Φούντα στο 37′ ακυρώθηκε για οφσάιντ πριν εκτελέσει ο Έλληνας επιθετικός.

Όπως και να έχει, η νίκη είχε ήδη εξασφαλιστεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού το Γιβραλτάρ δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Και αποδείχθηκε και στο β’ μέρος. Η Ελλάδα είχε δοκάρι στο 51′ σε… απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαλαρό ρυθμό και με τον Πογέτ να αρχίζει τις αλλαγές.

Στο 70′, πάντως, ήρθε και το τρίτο γκολ και ήταν από τον Μασούρα, ο οποίος πήρε τη μπάλα μετά το λάθος γύρισμα των φιλοξενούμενων, βγήκε απέναντι από τον Κούλινγκ και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 3-0.

Εύκολη βραδιά, επομένως, για την Εθνική, με τον Πογέτ να ζητάει από τους παίκτες του να μη χαλαρώσουν και τον Μαυροπάνο να σκοράρει ξανά στο 82′ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπακασέτα, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0.

Αυτό, όμως, δεν ήταν και το τελικό, αφού στο 91′ ο Γιακουμάκης πέρασε ωραία την κάθετη πάσα για τον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 5-0 με το 2ο του γκολ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλλία 15
Ολλανδία 9
Ελλάδα 9
Ιρλανδία 3
Γιβραλτάρ 0

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (84′ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68′ Παπανικολάου), Πέλκας (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας, Φούντας (68′ Ιωαννίδης), Παυλίδης (68′ Γιακουμάκης).

Γιβραλτάρ (Χούλιος Ρίμπας): Κούλινγκ, Χάρτμαν (84′ Μπαντρ), Μπρίτο, Ρ. Τσιπολίνα, Μουέλχι, Τζόλεϊ, Πόσο, Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ.