Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται συγκέντρωση ακτιβιστών που ζητούν δικαιοσύνη για τον 31χρονο ενώ παράλληλα κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έχει συγκεντρωθεί κόσμος που ζητά την τιμωρία των δραστών που δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο.

«Η Zackie ζει, τσακίστε τους Ναζί, οι ζωές μας έχουν αξία. Ζητάμε δικαιοσύνη» αναφέρουν μερικά από τα πανό που έχουν κρεμάσει οι διαδηλωτές.

Ο πατέρας και ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου

Στο πλευρό του πατέρα και του αδερφού του ακτιβιστική που άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος θέλοντας να τους δείξει τη συμπαράστασή του.

Στις 19.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία από το Μοναστηράκι με σύνθημα «For Zackie – δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη» ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας μας.

Δείτε το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα σε όλη τη χώρα:

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast