Υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών η έρευνα για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Θα ερευνηθεί τόσο η νομιμότητα όσο και η γνησιότητα του ηχητικού υλικού, μέσω πραγματογνωμοσύνης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
19:29
29/06/2020
Υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών η έρευνα για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες
1
loading

Κάτω από  την «ομπρέλα» του Εφετείου μπαίνει η έρευνα για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Σάμπυ Μιωνή, τις οποίες ο επιχειρηματίας παρέδωσε στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αλλά και άλλες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου, Βασίλη Πλιώτα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών  Ιωάννη Μωραϊτάκη ζητεί να έχει ο ίδιος , κατ΄ εφαρμογή  της σχετικής  διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εποπτεία των  εισαγγελικών ερευνών για τις υποθέσεις με την παραγγελία  να διερευνηθούν προς κάθε κατεύθυνση.

Όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 32) «Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη.

Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Στο «στόχαστρο» του αρμόδιου εισαγγελέα έχουν μπει οι επίμαχες συνομιλίες προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις ενώ προηγουμένως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερευνηθεί τόσο η νομιμότητα όσο και η γνησιότητα του ηχητικού υλικού, μέσω πραγματογνωμοσύνης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αααααα

    Το ωραίο της υπόθεσης είναι ο παστορ που λέει συνέχεια...οι παράνομες ηχογραφημένες....δηλ παραδέχεσαι απλά προσπαθείς να κρυφτεί πίσω αν είναι νομή η ηχογράφηση η όχι...δηλ οι κλέφτες οι καταχραστεί κλπ θα σώζονται από αυτό
    ..μπράβο αριστεροι προοδευτικοι.....αμόλυντοι οι πρώτη φορά οι ηθικοί....που είναι η ηθική;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει