Το δικό τους Παύλο Φύσσα περιέγραψαν μέσα από συγκλονιστικές αναφορές οι δικοί του άνθρωποι στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Η οικογένειά του, ο πατέρας του, η μητέρα του, η κοπέλα του και οι πιο κοντινοί του φίλοι.

«Φοβάμαι ρε μάνα ότι θα πεθάνω νέος» είχε πει ο Παύλος Φύσσας, όπως περιγράφει ο πατέρας του, Παναγιώτης, στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η κοπέλα του, η Χρύσα, που βρισκόταν μαζί του μέχρι την τελευταία του στιγμή, εξομολογείται πως γνωρίστηκαν. Δεν θέλει να φανεί το πρόσωπό της όμως βρίσκεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη του Παύλου Φύσσα και οι φίλοι του «ταξιδεύουν» μέχρι τη Σαλαμίνα, τη Σαλαμύκονο, όπως την αποκαλούσαν. Εκεί όπου πήγαιναν σχεδόν κάθε μέρα με τον κολλητό τους, έπαιζαν κιθάρα στην παραλία και έπιναν, κάπου κάπου, καμιά μπύρα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα λέει στον Σταύρο Θεοδωράκη: «Όποιος θέλει να μάθει για τον Παύλο, θα πρέπει να ακούσει τα τραγούδια του». Και τονίζει: «το κάνω για να αφήσω κληρονομιά στα αγέννητα παιδιά της οικογένειάς μου. Αυτά που δεν έχουν γνωρίσει τον Παύλο». Κοιτάζοντας μια φωτογραφία του μάλιστα λέει ότι έτσι ερχόταν μέχρι και την τελευταία μέρα που ήπιαμε καφέ.

Ο πατέρας του από την άλλη αναφέρει ότι ο γιος του δούλεψε για πρώτη φορά σε πολύ μικρή ηλικία και στη συνέχεια πήγε στο Πέραμα, στα Σίδερα.