Εν αναμονή του πορίσματος για τη δράση της ΔΙΑΣ στη δολοφονία Φύσσα

Ερωτήσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Δούρου και Δημήτρη Τσουκαλά


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13:46
05/11/2013
Εν αναμονή του πορίσματος για τη δράση της ΔΙΑΣ στη δολοφονία Φύσσα
2
loading

Εν αναμονή του πορίσματος του διοικητικού ελέγχου για τον τρόπο που έδρασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, τελεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ερώτηση για τη συμπεριφορά των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προς τους μαυροφορεμένους της Χρυσής Αυγής, είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Δούρου και Δημήτρης Τσουκαλάς.

Οι βουλευτές είχαν επικαλεστεί την κατάθεση που έδωσε η σύντροφος του δολοφονηθέντος στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, από την οποία «προκύπτει σαφώς ότι αν οι παρόντες, στο αιματηρό περιστατικό, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν παρέμβει εγκαίρως και δραστικά έναντι των μαυροφορεμένων ατόμων, είναι πάρα πολύ πιθανό να είχε αποφευχθεί η μοιραία έκβαση».

«Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών, σας πληροφορούμε ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικού ελέγχου σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδιαίτερα αυστηρού πειθαρχικού δικαίου, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση και να καταλογισθούν, σε συντρέχουσα περίπτωση, ανάλογες πειθαρχικές ευθύνες κατά παντός και με οποιονδήποτε τρόπο, υπαίτια εμπλεκομένου, στην υπόθεση αυτή, αστυνομικού, η ολοκλήρωση του οποίου βρίσκεται σε εκκρεμότητα» ενημερώνει εγγράφως τους βουλευτές, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας επικαλείται και παλαιότερη έγγραφη απάντηση που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα Σώματα Ασφαλείας.

Στην ερώτηση αυτή που είχε κατατεθεί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωνε τους βουλευτές για την ευρύτατη έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με τη συμμετοχή αστυνομικών σε αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για τη στάση των αστυνομικών στην περιοχή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar sailor

    ο βουλευτής Τσουκαλάς που πολύ υποκριτικά δείχνει περίσσιο ενδιαφέρον για τη δολοφονία φύσσα αλλά δεν καταδίκασε τη δολοφονία των παιδιών στο Νέο Ηράκλειο σήμερα στο ΣΚΑΙ και είπε οτι όλες οι δολοφονίες δεν ειναι το ίδιο.....κλπ κλπ

  2. avatar Γκιοζης Καρας

    1000 προς 1 οτι το πορισμα ειναι απαλακτικο
    1 προς 1000000 οτι θα χασουν τη δουλεια τους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει