Την αλήθεια πίσω από την αποτρόπαια δολοφονία του 54χρονου λογιστή Π.Μ., τον περασμένο Αύγουστο στη Νίκαια, επιχειρεί να φωτίσει η ανάκριση που βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Ως δράστης του εγκλήματος φέρεται ο νεαρός ανιψιός του θύματος ο οποίος, όμως, προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας καθώς ισχυρίζεται πως μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το θείο του όταν εκείνος τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν γίνεται αποδεκτός από τον αδελφό του θύματος που κατηγορεί τον ανιψιό του και κατηγορούμενο ότι λέει ψέματα, επισημαίνοντας ότι ο 54χρονος είχε στο νεαρό μεγάλη αδυναμία, του έδινε χρήματα και στεναχωριόταν λόγω της περιπέτειάς του με τα ναρκωτικά. Μάλιστα, δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής αποφασισμένος να βρεθεί απέναντι από τον κατηγορούμενο σε μία ενδεχόμενη δίκη.

Το γεγονός της δολοφονίας του 54χρονου λογιστή έρχεται να προστεθεί στο παζλ των τραγωδιών που έχουν χτυπήσει την οικογένεια. Κι αυτό γιατί, πριν από περίπου δέκα χρόνια, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος, γυμνός και δεμένος στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ο πατέρας του κατηγορούμενου κι αδελφός του λογιστή.

Η δολοφονία του πατέρα του ήταν αυτή που σημάδεψε τα χρόνια της εφηβείας τόσο του 24χρονου κατηγορούμενου, όσο και της αδελφής του. Αναφέρει, χαρακτηριστικά, στην απολογία του ο νεαρός: «Βιώσαμε στην πολύ ευάλωτη και τρυφερή ηλικία των παιδικών μας χρόνων την απώλεια του πατέρα μας, η οποία τελέστηκε υπό στυγερές συνθήκες με σεξουαλικό-ομοφυλοφιλικό κίνητρο. Αυτό είχε ως συνέπεια να επηρεάζει, ως σήμερα, την ψυχολογία μας… Τα γεγονότα αυτά που μας στιγμάτισαν βαθιά, ακόμη και σήμερα βρίσκονται συσσωρευμένα μέσα μου προκαλώντας μου απέραντο θυμό για την αμαύρωση της μνήμης του».

Ο 24χρονος ισχυρίζεται πως δεν είχε προσχεδιάσει την δολοφονία του θείου του, λέγοντας ότι την μοιραία ημέρα πήγε στο σπίτι του για του επιστρέψει κάποια χρήματα που του είχε δανείσει. Όπως περιγράφει ο κατηγορούμενος, το θύμα έπιασε τα γεννητικά του όργανα κι εκείνος τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο.

Αυτό, όμως, δε σταμάτησε το θείο του ο οποίος, σύμφωνα με τον 24χρονο, επιχείρησε να του βγάλει τη βερμούδα, ενώ παράλληλα ανέφερε υποτιμητικές εκφράσεις για τον πατέρα του και τον ίδιο. Ήταν η στιγμή που ο 24χρονος πήρε το μαχαίρι από την κουζίνα και του κατάφερε πολλαπλά τραύματα σε διαφορά σημεία του σώματός του. Στη συνέχεια, περιέγραψε πως, φεύγοντας από το σπίτι,πήρε μαζί του διάφορα αντικείμενα που είχαν αίμα φοβούμενος μήπως ανιχνευτεί σε αυτά το βιολογικό του υλικό και το μαχαίρι του εγκλήματος, ενώ σκηνοθέτησε τον τόπο του εγκλήματος ώστε να φανεί ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, δύο γείτονες είδαν το νεαρό να φεύγει από το σπίτι του θείου του και τον αναγνώρισαν, χωρίς καμία επιφύλαξη. Παράλληλα, αδιάψευστοι μάρτυρες της παρουσίας του στο σπίτι ήταν και το υλικό από κάμερες καταστημάτων που τον καταγράφουν ναι βγαίνει από το σπίτι και να μπαίνει στο αυτοκίνητο του την κρίσιμη ώρα αλλά και το βιολογικό υλικό που ανιχνεύτηκε τόσο σε πειστήρια μέσα στο χώρο, όσο και σε κηλίδες αίματος εκτός του σπιτιού. Από τις έρευνες προέκυψε, επίσης, πως πριν το έγκλημα το θύμα είχε στείλει τέσσερα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο του 24χρονου.

Ο αδελφός του θύματος και θείος του κατηγορούμενου κατηγορεί τον 24χρονο πως κρύβει τα αληθινά αίτια του εγκλήματος. «Έφτασε στο σημείο να αμαυρώνει το όνομα του θανόντος, λέγοντας ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας, γι αυτόν, αποτέλεσε το γεγονός της ομοφυλοφιλίας του αδελφού μου αλλά και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έλαβαν, δήθεν, χώρα εκείνη την ημέρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν… Ένας άνθρωπος της εκκλησίας όπως ήταν ο αδελφός μου, ο οποίος δεν έπινε και δεν κάπνιζε -ειδικά μετά και τη διάγνωση της μητέρας μας ότι πάσχει από καρκίνο- και με αρκετούς δεσμούς στη ζωή του με το αντίθετο φύλο, με μία επιτυχημένη πορεία στην καριέρα του ως λογιστής και με όλη την γειτονιά να λέει τα καλύτερα για το πρόσωπό του να αμαυρώνεται με το στίγμα του “ομοφυλόφιλου” από τον ανιψιό του» αναφέρει χαρακτηριστικά  στην δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά.