Στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με κομμένες τις φλέβες στα χέρια και τα πόδια της και με τα τραύματα που προκάλεσε στον λαιμό της με κουζινομάχαιρο, στην προσπάθεια της να βάλει τέλος στη ζωή της, η γυναίκα που στραγγάλισε την 4χρονη κόρη της αδερφής της, μίλησε στους γιατρούς παρουσία αστυνομικού: «Φοβήθηκα ότι θα ζούσε μια κόλαση! Θόλωσα από τις σκέψεις» φέρεται ότι είπε δίνοντας την πρώτη εικόνα για τους λόγους που την έσπρωξαν να προκαλέσει την οικογενειακή τραγωδία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, δεν έδωσε επίσημη κατάθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η 45χρονη υποστήριξε πως δεχόταν έντονες ενοχλήσεις από τους βιολογικούς γονείς της τετράχρονης ανιψιάς της, που απειλούσαν να της πάρουν το κοριτσάκι.

Τόσο η μητέρα του παιδιού, δηλαδή η αδελφή της 45χρονης, όσο και ο πατέρας (ο οποίος δεν το έχει αναγνωρίσει) είναι τοξικομανείς σε προχωρημένο στάδιο και είχαν εγκαταλείψει το μωρό τους στη γιαγιά του αμέσως μετά από τη γέννησή του. Η θεία είχε αναλάβει την ανατροφή της από τότε που ήταν μόλις ενός έτους και είχε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υιοθετήσει, ώστε να μπορέσει να τη βαφτίσει και να την εγγράψει στο σχολείο.